• Leu / EUR4.9250
  • Leu / GBP5.7274
  • Leu / USD4.7278
Companii

Interviu Ragip Balcioglu, Arctic: Mai trebuie să investim şi să producem şi alte tipuri de bunuri ca să ajungem la afaceri de 1 mld. euro local. Nu avem planuri concrete, dar România are calităţile pentru a reuşi

Interviu Ragip Balcioglu, Arctic: Mai trebuie să investim şi să producem şi alte tipuri de bunuri ca să ajungem la afaceri de 1 mld. euro local. Nu avem planuri concrete, dar România are calităţile pentru a reuşi

Ragip Balcioglu, CCO al Arcelik Group, proprietarul Arctic: Vom investi în continuare în România. Vedem rezultatele deja a ceea ce am făcut, avem un ecosistem scalabil aici. E logic să investim tot în România şi să nu mergem în altă ţară să investim într-un alt ecosistem.

Autor: Cristina Roşca

23.10.2020, 18:40 185

♦ Grupul turc Arcelik are în România două fabrici, una de frigidere la Găeşti şi o alta de maşini de spălat la Ulmi, ambele în judeţul Dâmboviţa ♦ Fabrica din Ulmi a fost inaugurată anul trecut după o investiţie de peste 100 mil. euro, o parte din bani fiind ajutor de stat ♦ Acum, turcii investesc în creşterea producţiei de la Găeşti cu 10% pentru a face faţă cererii mari de produse electrocasnice ♦ Această fabrică este a doua cea mai mare unitate de producţie de frigidere din Europa şi cea mai mare din UE.

„România a crescut pentru noi în ceea ce priveşte im­por­tanţa. Iniţial am cum­părat o fabrică de fri­gi­dere pentru că aveam ne­voie de o nouă sursă de producţie pe acest seg­ment. Între timp am investit constant şi aceasta a devenit a doua cea mai mare fabrică de frigidere din Europa. Am cumpărat fabrica Arctic pentru că aveam nevoie de producţie suplimentară, dar am investit pentru a o face competitivă. Businessul local a evoluat tot timpul pentru a ajunge unde este azi“, spune Ragip Balcioglu, CCO Arcelik Group, proprietarul Arctic.

El lucrează pentru grup de 28 de ani, dintre care două decenii le-a petrecut în Marea Britanie, unde a fost parte a echipei care a construit businessul Arcelik din această ţară. Acum se ocupă de businessul internaţional al grupului, inclusiv de Arctic despre care spune că este o parte importantă în economia de ansamblu a companiei, nu doar privind România ca piaţă, ci şi fabricile ca un centru de producţie pentru întreaga Europă de Est şi de Nord.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9250
Diferență: -0,1197
Ieri: 4.9309
Azi: 4.7278
Diferență: -0,2363
Ieri: 4.7390
Azi: 5.7274
Diferență: -0,2421
Ieri: 5.7413
Azi: 5.0120
Diferență: -0,2706
Ieri: 5.0256