Companii

Interviu ZF. Dennis Selinas, Globalworth: În următoarele 12-24 de luni va avea mai mult sens să cumperi decât să construieşti

Dennis Selinas, CEO al Globalworth pentru România şi Polonia

Dennis Selinas, CEO al Globalworth pentru România şi Polonia

Autor: Bogdan Alecu

24.01.2023, 19:30 3711

Dennis Selinas, noul CEO al Globalworth pentru România şi Polonia, se aşteaptă la o creştere a randamentelor investiţionale din cauza aprecierii dobânzilor Globalworth are autorizaţii pentru două noi clădiri de birouri în Bucureşti, dar anul acesta mizează tot pe industrial.

Dennis Selinas, noul CEO la nivel de grup al Globalworth, se pregăteşte de noi achiziţii în România în con­diţiile în care el estimează că scum­pirea finanţării va determina investitorii să vândă din asseturi.

„În următoarele 12-24 de luni are mai mult sens să cumperi decât să con­stru­ieşti. Achiziţii de clădiri de birouri inclusiv, ca parte a cererii din partea chiriaşilor care caută proiecte cât mai bune. Nu sunt multe proiecte noi, dar vor fi anumite dezvoltări single asset, cu finanţare scum­pă şi care nu au atins o rată mare de ocupare din cauza celorlalte tendinţe din piaţă şi care vor vinde la un randament mai mare“, a spus Dennis Selinas într-un interviu acordat ZF. Dennis Selinas este primul CEO al Globalworth din era post-Ioannis Papalekas. Ioannis Pa­pa­lekas a fondat Globalworth în februarie 2013 şi a transformat compania în cel mai mare proprietar de birouri din România şi Polonia în doar câţiva ani. El s-a retras din acţionariat în 2020, însă mâna lui dreaptă, Dimitris Raptis, a rămas CEO al Global­worth până la finalul anului trecut.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO