Investigaţia Concurenţei nu calmează piaţa energiei: preţurile cresc cu 25% de pe o zi pe alta spre disperarea celor cu achiziţii nefăcute

joi, 00:05 Autor: Roxana Petrescu

Volatilitatea pe piaţa de energie sporeşte, preţul spot pentru ziua de azi fiind cu 25% mai mare decât cel de ieri, în unele intervale orare energia tranzac­ţio­nându-se din nou la peste 400 lei/MWh.

Astfel, intervenţia Consililului Con­cu­renţei care a demarat o investigaţie privind un posibil abuz de poziţie domi­nantă al Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, nu a calmat spiritele, cei care nu au acoperite acum cantităţile necesare de energie trăind momente foarte delicate.

Potrivit informaţiilor publicate pe bursa de energie OPCOM, pe Platforma pentru Ziua Următoare (PZU), cea care este privită ca referinţă de preţ în domeniul energiei, preţul energie cu livrare pentru ziua de azi a escaladat până la 327,2 lei/MWh, faţă de cei 260,4 lei/MWh, media zilei de ieri. Mai mult, în intervalele orare caracterizate printr-un consum mai ridicat, preţul energiei a depăşit pragul de 400 lei/MWh.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.09.2018

 
Cuvinte cheie:
Investigatie
, Consiliul Concurentei
, piata energiei
, energie
, hidroelectrica
, achizitii
, abuz
, spot
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide