Companii

Investiţi în România! George Vlasie, Maristar: Vedem un interes mai mare al autorităţilor pentru proiecte de infrastructură mai bune

Un proiect ZF & CEC Bank

Autor: Bogdan Alecu

30.03.2021, 00:08 332

Bugetul Ministerului Transporturilor a crescut cu 10% în 2021cu o alocare de 8 miliarde de lei şi o creştere de peste 30% pentu alocarea pe proiectele realizate cu fonduri europene, dublu faţă de cât s-a cheltuit în anul anterior. În plus, şi cheltuielile cu reparaţiile au mai mulţi bani la dispoziţie, acestea având un buget alocat cu 14% mai mare.

„Este limpede că vedem o preocupare tot mai mare a autorităţilor în privinţa podurilor. Vorbim de licitaţii pentru noi proiecte, dincolo de cele care sunt acum în construcţie. Dacă ne uităm la bugetul alocat, anul 2021 este unul al podurilor. Podurile sunt extrem de impor­tan­te deoarece pot bloca o rută întreagă“, a spus George Vlasie, general manager al Maristar COM.

În acest context, cel mai amplu proiect de renovare este cel al Podului de la Cernavodă peste Dunăre, care în cei aproape 40 de ani nu a cunoscut niciun proiect de reabilitare, iar lucrarea va fi efectuată de compania de construcţii Maristar COM, care a mai realizat proiecte de reabilitare de poduri, de terasamente, dar şi construcţii civile, de locuinţe, centre comerciale sau logistice.

Anul 2020 a arătat o creştere a investiţiilor în rezidenţial şi infrastructură.

„Vedem proiecte noi. Principalul motor de creştere rămâne dezvoltarea de noi proiecte de infrastructură. Vedem noi licitaţii de infrastructură, proiecte implementate. Ne aşteptăm ca anul 2021 să fie un nou an al infrastructurii, mai ales dacă ne uităm că bugetul Ministerului Transporturilor a crescut cu 10% faţă de anul trecut. Este important că vedem lucrări blocate în trecut şi reluate acum. Este important acum să vedem şi o creştere a calităţii lucrărilor. Este important să atragem fonduri europene pentru infrastructură. Deja vedem mai mult accent pus pe partea de mentenanţă pot execuţie, calitatea lucrărilor contează tot mai mult. Suntem atenţi la alegerea materialelor, la hidroizolaţie superioară celei din caietul de sarcini“, a subliniat directorul companiei. El subliniază că sectorul de infrastructură va fi motorul creşterii construcţiilor anul acesta. Dar şi cel rezidenţial care a crescut în 2020 faţă de 2019.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO