Companii

Investiţi în România! Un proiect ZF&CEC Bank. Cătălin Stroe, Ruris: Derulăm o investiţie de 10 mil. euro pentru producţia unui nou tractor

Investiţi în România! Un proiect ZF&CEC Bank....

Autor: Bogdan Alecu

21.10.2020, 00:07 2257

Ruris, compania producătoare de echipamente agricole din Craiova, a intrat în linie dreaptă cu producţia unui nou tractor pentru ferme mici.

„Noi am început la Craiova un proiect de 10 mil. euro. Vom avea cea mai mare capacitate de depozitare, undeva la 20.000 mp, unde va avea loc şi proiectul nostru cu trac­torul. Vom investi în depozitare, spaţii de producţie, mo­dernizare. Sursa de finanţare va fi un credit bancar. Băncile au un apetit mare în această direcţie, către producţie, către micii şi marii producători, mai ales când planul are sens“, a spus Cătălin Stroe, proprietarul companiei Ruris.

Compania comercializează motocoase, motosape, moto­ferăstraie, precum şi alte produse. Ruris deţine la Craiova un laborator de cercetare-dezvoltare unde proiec­tează motoutilajele, iar acestea sunt produse în China, producţia fiind externalizată din motive de costuri. Ruris investeşte anual 200.000 - 300.000 de euro în cercetare şi dezvoltare de noi produse care sunt apoi externalizate pentru a fi importate şi vândute pe piaţa locală.

„Proiectul tractorului este într-un stadiu avansat, este un proiect de anduranţă. Acum proiectul este în Italia. Prototipul testat şase ani a fost realizat la Craiova, l-am îmbunătăţit, iar de un an este în Italia la o companie specializată în design, iar ei vor produce partea exterioară, toate elementele de plastic pe care în România nu le-am putut realiza. Anul acesta în decembrie vom avea forma finală. Tractorul va fi produs la Craiova, va fi o linie de producţie întâi de 2.000 mp, iar ulterior vom ajunge la 10.000 mp de linii de producţie. Tractorul va fi unul cu tracţiune spate şi avem în plan să avem 4 modele de tractoare“, a spus Cătălin Stroe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO