Companii

Cu o investiţie de 11 mil. euro, producătorul de hârtie DS Smith termină în 2023 construcţia unei staţii de epurare a apelor tehnologice la fabrica din Zărneşti. Fabrica DS Smith din Zărneşti realizează exclusiv hârtie reciclată

Cu o investiţie de 11 mil. euro, producătorul de...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

02.02.2023, 16:45 300

♦ Pe lângă această unitate, producătorul mai deţine în România două fabrici de ambalaje, la Ghimbav şi la Timişoara.

Producătorul britanic de ambalaje DS Smith a alocat investiţii de 11 milioane de euro într-o staţie de epurare a apelor tehnologice la fabrica de hârtie din Zărneşti, cea mai mare unitate de profil din România, care deserveşte aproape jumătate din piaţa locală. Proiectul va fi finalizat în cursul acestui an.

„Odată puse în funcţiune, noile echipamente vor contribui la creşterea suplimentară a eficienţei operaţiunilor, vor mări capacitatea de producţie a hârtiei şi, nu în ultimul rând, vor crea premise pentru dezvoltare pe termen lung“, spun reprezentanţii DS Smith într-un comunicat de presă.

Potrivit unor date tran­smise anterior de re­prezentanţii com­pa­niei, această inves­tiţie contribuie la redu­cerea con­sumului de apă proas­pătă cu până la 20% şi la reducerea cu 60% a cantităţii de deşeuri tehnologice, printr-o mai bună valo­ri­ficare internă a aces­tora.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO