Companii

Investiţie de 100 mil. euro. Immochan va construi 60 de blocuri cu 3.000 de locuinţe în proiectul Coresi Braşov

Investiţie de 100 mil. euro. Immochan va construi 60 de...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

21.04.2016, 00:07 2107

Immochan, grupul francez care a ri­dicat Coresi Shopping Resort de pe fosta platformă industrială Tractorul din Braşov, va începe în toamnă con­strucţia primelor blocuri din cadrul pro­iectului urmând ca pe termen me­diu investiţia în zona rezidenţială să ajungă la 100 de milioane de euro.

„Prima fază din rezidenţial re­pre­zintă 13 blocuri cu circa 600 de apar­tamente. Primele trei blocuri vor fi li­vrate la anul în aprilie, apoi la fie­care trei luni se vor mai livra câte trei. Pro­iec­tul cuprinde în total 60 de blo­curi, cu circa 3.000 de apartamente şi ar tre­bui realizat într-un orizont de timp de şapte-opt ani maxim“, a spus într-un interviu acordat ZF Tatian Diaconu, director general Immochan România.

Diaconu, 38 de ani, unul dintre cei mai tineri executivi care au pe mâ­nă proiecte de o asemenea amploare, spu­ne că acţionarii au de gând să re­pro­ducă acest tip de concept şi în alte oraşe din ţară şi au în vedere lo­ca­lităţi precum Iaşi, Cluj, Constanţa, Craiova, Sibiu şi Timişoara.  „În lu­mea centre­lor comerciale lu­crurile nu se opresc niciodată. Pro­iec­te de tip Coresi nu se pot face de­cât în oraşele mari, din top zece“, mai spune Diaconu.

În primul an de funcţionare, ma­ga­zinele din Coresi Shopping Resort au înregistrat o cifră de afaceri de apro­ximativ 60 mil. euro excluzând hiper­marketul Auchan. În aceste 12 luni, mallul a avut în total opt milioa­ne de vizitatori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO