Companii

Investiţie de 12 milioane de euro. Belgienii de la Sonaca au început producţia de componente pentru avioanele Airbus A320 la Moldoveneşti, în judeţul Cluj

Compania belgiană Sonaca se ocupă de dezvoltarea, fabricarea şi asamblarea de structuri avansate pentru avioane mari

Compania belgiană Sonaca se ocupă de dezvoltarea, fabricarea şi asamblarea de structuri avansate pentru avioane mari

Autor: Laurentiu Cotu

13.03.2017, 00:06 495

Producătorul de componente pentru avioane Sonaca Aerospace Transilvania, subsidiara locală a grupului belgian Sonaca, cu venituri totale de 381 mil. euro şi aproximativ 2.400 de angajaţi, a deschis oficial fabrica din localitatea Moldoveneşti, judeţul Cluj, unde în prezent lucrează 30 de oameni.

Construirea fabricii a durat 18 luni, iar primele linii de producţie au fost puse în funcţiune la jumătatea lunii septembrie 2016. Valoarea totală a proiectului a fost de 52 mil. lei (11,8 mil. euro), din care 24 mil. lei (circa 5,5 mil. euro) a reprezentat ajutorul de stat. Belgienii intenţionează să ajungă pană la finalul anului în curs la 100 de angajaţi în fabrica de la Moldoveneşti, urmand ca pe termen mediu personalul să crească la aproximativ 250 de angajaţi.

"Investiţia a fost dezvoltată pe un teren de 10.000 de metri pătraţi, unde vom produce componente pentru avioanele Airbus A320, dar şi pentru un producător de avioane din Brazilia. Fabricăm piese din aluminiu pentru bordul de atac şi partea frontală a aripii, dar şi componente din fibră de carbon pentru constructorul brazilian", a declarat Laurent Maroy, directorul general al Sonaca Aerospace Transilvania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO