Companii

Investitie de 3-4 mil. € intr-un hotel Hampton in Brasov

18.11.2009, 23:18 212

Compania Future Invest va investi 3-4 milioane de euro inconstructia unui hotel cu 104 camere in Brasov, sub brandulHampton, afiliat la lantul international Hilton.

"Hotelul va fi construit de la zero incepand cu trimestrul unual anului viitor, iar data la care asteptam sa fie livrat este2011", a declarat Adela Cristea, directorul de dezvoltare al Hiltonpentru Europa.

Actionarii firmei dezvoltatoare Future Invest sunt AstonrothLTD, inregistrata in Cipru, care detine 95% din actiunile firmei,si Sandvesel cu un pachet de 5%, potrivit datelor de la RegistrulComertului.

Compania a avut anul trecut pierderi de 83.000 de euro, datelegate de cifra de afaceri nefiind publicate pe site-ulMinisterului de Finante. Casa de avocatura care a asistat procesulde afiliere este Salans.

Hotelul din Brasov va fi a treia unitate afiliata de Hilton inprovincie anul acesta, dupa ce lantul international a mai semnatcontracte pentru un Hilton in Sibiu si un DoubleTree in Oradea.Brandul Hampton face parte din divizia focus-service detinuta deHilton, care include Hilton Garden Inn, Homewood Suites, Hampton siHome2 Suites. Pe de alta parte, brandurile Hilton, DoubleTree siEmbassy Suites fac parte din divizia full-service.

Hotelul din Brasov va opera 104 camere, in urma unei investitiiestimate la 3-4 milioane de euro de ZF, luand in calcul un pret30.000-40.000 de euro pe camera, potrivit acestor estimari. Lantulhotelier Hilton mai negociaza si pentru afilierea altor unitati pepiata romaneasca. "In urmatorii cinci ani planuim sa afiliem 20 dehoteluri pe piata romaneasca. Este o perioada oportuna penruconstructia de hoteluri avand in vedere ca preturile au scazut cu30%. Urmatorul brand pe care il vom aduce este Hilton Garden Inn,in provincie, pentru care purtam deja negocieri".

Inca 600 mil. euro

In urmatorii doi-trei ani vor fi livrate 40 de hoteluri pe piataromaneasca, cu un numar total de 5.278 de camere, ce cumuleazainvestitii estimate la 580 de milioane de euro, potrivit unuistudiu realizat de firma de consultanta Trend Hospitality. Cele maimulte unitati, respectiv 18, vor fi livrate in Transilvania, inurma unor investitii estimate la 262 mil. euro, in timp ce 11unitati, care cumuleaza o investitie de 203 milioane de euro, vorfi construite in regiunea Muntenia, restul de 29 de hoteluri urmanda fi livrate in celelalte zone ale tarii, arata aceeasi sursa. Inprezent sunt 1.104 hoteluri in Romania, cu 88.000 de camere intotal, din care doar 7,3% din camere sunt afiliate la lanturiinternationale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO