Companii

Investitie germana de 10 mil. euro intr-o fabrica de componente electronice

04.11.2005, 14:27 167

Compania Hella Electronics Romania, membra a concernului german Hella KGAA Hueck&Co, a demarat la Timisoara o investitie de 10 milioane de euro, destinata realizarii unei fabrici de componente electronice pentru industria auto.

Reprezentantii companiei spun ca noua unitate de productie va fi realizata intr-un timp relativ scurt, pana in luna martie a anului viitor. Potrivit acestora, in doua luni de la aceasta data este prevazuta inceperea productiei de componente si sisteme electronice pentru autoturisme (comutatoare de xenon, pedale de acceleratie, unitati de comanda pentru consola superioara etc.). Noua unitate de productie va avea o suprafata utila de 8.200 mp, din care 4.800 mp va fi spatiu de productie.

Anul viitor, firma germana va angaja aproximativ 200 de lucratori, urmand ca dupa un an de activitate numarul angajatilor sa se dubleze. Oficialii firmei mai spun ca, dupa aderarea Romaniei la UE, numarul lucratorilor noii unitati de productie ar putea ajunge chiar la 600.

Investitorul german mai detine in Romania unitati de productie la Lugoj si Sanicolaul Mare, reunite sub titulatura Hella Lighting Romania, specializata in productia de sisteme de iluminat (faruri si stopuri).

Concernul german Hella KGAA Hueck&Co detine 65 de unitati de productie in toata lumea si a avut anul trecut o cifra de afaceri de 3,1 miliarde de euro.

De altfel, investitorii germani au o prezenta foarte importanta si in ceea ce priveste activitatea de productie de componente auto in Romania. Continental, Freudenberg Flexibile de Frana, INA Schaeffler, Kromberg & Schubert, BOS GmbH & Co. KG, Kuhnke Relee, Leoni Wiring Systems, Lisa Draxlmaier, Siemens VDO Automotive sau ThyssenKrupp AG au investit sau au in plan investitii cumulate de peste jumatate de miliard de euro. Iar cea mai mare parte a investitorilor au optat pentru orase din zona de vest a tarii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO