Companii

​Investiţie grecească într-o clinică medicală. Clinica Atena Medical s-a deschis în Bucureşti după o investiţie de 3 mil. euro

​Investiţie grecească într-o clinică medicală....

Autor: Georgiana Mihalache

23.09.2021, 21:26 452

Clinica Atena Medical, fondată de mai mulţi cetăţeni de origine greacă, s-a deschis în Bucureşti, în cartierul Primăverii, după o investiţie de 3 mil. euro, din capital grecesc, având 30 de specialităţi medicale disponibile şi 120 de medici colaboratori.

Planurile pentru dezvoltare urmăresc intrarea pe nişa imagisticii medicale, un domeniu unde cererea este mare, având în vedere timpul de aşteptare pentru o investigaţie RMN sau CT.

„Investiţia a fost de aproape 3 mil. euro, sursa a fost capital grecesc 100%. Anul viitor, avem de gând să facem şi un centru medical imagistic, cu CT, RMN, tot cu capital grecesc, în Bucureşti. Căutam o zonă care să fie potrivită pentru noi şi acestea sunt planurile noastre. Investiţia anul viitor va fi tot 3-4 mil. euro. Este cerere pe imagistică, mai ales la PET Scan, noi credem că aducând o generaţie nouă de aparatură”, a spus pentru ZF Konstantinos Vakalidis, director medical Atena Medical Center.

El este de profesie medic şi consulta anterior pacienţii români în colaborare cu alte clinici.

„Am ales România pentru că vedem că există un potenţial aici, mai ales în Bucureşti. Avem 30 de specialităţi, 120 de doctori, putem să vedem pe zi aproape 200 de pacienţi.Noi am ales în primul rând CV-ul medicilor, am atras doctorii pentru că au văzut o clinică de ultimă tehnologie, cu cabinete mari, cu un aer proaspăt”, a mai spus Konstantinos Vakalidis.

Brandul Atena Medical este operat prin firma Asclepios Medical Network SA, care are 10 acţionari, toţi de origine greacă.

Printre specializările disponibile în clinică se numără stomatologia, ginecologia, pediatria, oftalmologia, analizele de laborator. Clădirea clinicii din cartierul Primăverii, aproape de Piaţa Charles de Gaulle, un pol important pentru corporatişti, este închiriată, are cinci niveluri şi o suprafaţă de 1.200 de metri pătraţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO