Companii

Investiţie istorică. Producătorul român de cosmetice Farmec vrea să investească 40 mil. euro în mutarea fabricii la 18 kilometri de Cluj-Napoca

Investiţie istorică. Producătorul român de cosmetice...

Autor: Georgiana Mihalache

05.05.2023, 00:07 3703

Farmec, cel mai mare producător român de cosmetice, cu afaceri anuale de peste 300 mil. lei, are în plan o investiţie de 40 mil. euro în mutarea fabricii actuale din Cluj-Napoca în comuna Apahida, la 18 kilometri de oraş.

Compania vrea să folosească ajutor de stat pentru a realiza investiţia care va dubla capacitatea de producţie şi va aduce 100 de noi locuri de muncă.

„Relocarea fabricii ne va permite dublarea capacităţilor de producţie, care aduce de la sine posibilitatea de a creşte ponderea exporturilor la 20% din cifra de afaceri şi de a ne dezvolta – de la o companie locală la un jucător regional“, a spus pentru ZF Mircea Turdean, director general al Farmec. După mutare, actuala fabrică amplasată pe un teren în centrul ora­şului Cluj-Napoca, un pol imobiliar important, va deveni clă­dire administrativă pentru companie.

În prezent, exportul reprezintă până la 5% din businessul realizat de producătorul de cosmetice. Farmec a avut în 2022 o cifră de afaceri de peste 300 mil. lei, în creştere cu 6% faţă de veniturile înregistrate în 2021, conform calculelor făcute de ZF pe baza datelor transmise de companie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO