Companii

Investiţie uriaşă la OMV Petrom care transformă rafinăria Petrobrazi în primul producător regional de combustibil verde pentru avioane. Christina Verchere, CEO al OMV Petrom: În total, până în 2030, ne-am angajat să alocăm 11 miliarde de euro, pentru a transforma compania pentru un viitor cu emisii reduse de carbon, în România şi în regiune

Investiţie uriaşă la OMV Petrom care transformă...

Autor: Roxana Petrescu

12.06.2024, 00:07 6247

OMV Petrom, cel mai mare ju­cător din in­dustria pe­trolieră locală, va investi până în 2030 circa 11 miliarde de euro în proiecte care se înscriu pe linia tranziţiei energetice.

Unul dintre acestea, în valoare de 750 de milioane de euro, va transforma rafinăria Petrobrazi, a doua cea mai mare din România, într-un producător de com­bustibil sustenabil pentru aviaţie, unul de talie regională. Suma de 750 de milioane include şi o investiţie în producţia de hidrogen verde. „Mergem mai departe cu transfor­marea noastră si, în plus faţă de noile proiecte de energie regenerabilă, astăzi am făcut un pas decisiv pentru decarbonarea transportului în România. În total, până în 2030, ne-am angajat să alocăm 11 miliarde de euro, pentru a transforma compania pentru un viitor cu emisii reduse de carbon, în România şi în regiune“, a declarat Christina Verchere, CEO OMV Petrom.

Investiţiile pentru unitate de com­bustibil pentru aviaţie se ridică la 560 de milioane euro.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro