Companii

Ce investiţii au Rusia şi Ucraina în România: comerţul, jocurile de noroc şi furnizarea de combustibil pentru nave. România găzduieşte un număr de 1.090 de firme ucrainene şi 600 de firme ruseşti, potrivit datelor de la Registrul Comerţului

Ce investiţii au Rusia şi Ucraina în România:...

Autor: Adelina Mihai

25.02.2022, 08:00 3803

♦ România găzduieşte un număr de 1.090 de firme ucrainene şi 600 de firme ruseşti, potrivit datelor de la Registrul Comerţului ♦ Numărul de companii cu acţionariat/asociaţi din cele două state poate fi mai mare, având în vedere că Lukoil sau Gazprom apar cu proprietari înregistraţi în alte ţări.

Un număr de 600 de companii din Rusia şi 1.090 de companii din Ucraina sunt înregistrate în România, arată datele de la Registrul Comerţului.

Gazpromneft Marine Bunker Balkan, parte din grupul Gazprom, o companie care furnizează combustibil de consum pentru nave maritime şi fluviale din Constanţa, este cea mai mare companie cu acţionariat rusesc din România şi a înregistrat în anul 2020 o cifră de afaceri de 242 de milioane de lei, arată datele oficiale. Numărul de companii cu acţionariat/ asociaţi din Rusia poate fi mai mare, având în vedere că Lukoil sau Gazprom apar cu proprietari înregistraţi în alte ţări.

Imperial Metal SRL, o companie care se ocupă de comerţ cu ridicata al metalelor şi minereurilor metalice din Iaşi, cu afaceri de 153 de milioane de lei în 2020, este cea mai mare companie cu asociaţi din Ucraina prezentă pe plan local. Cum se explică numărul redus de investiţii din aceste state în România?

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO