Companii

Investiţiile în cercetare, dezvoltare şi inovare devin tot mai importante pentru companiile din agrobusiness şi industria alimentară, care alocă până la 2% din cifra de afaceri pentru a investi în crearea de noi produse sau pentru îmbunătăţirea proceselor

Investiţiile în cercetare, dezvoltare şi inovare devin...

Autor: Florentina Niţu

08.06.2024, 09:54 109

Investiţiile în cercetare, dezvoltare şi inovare îşi fac loc în bugetele companiilor din agrobusiness şi industria alimentară. Cine şi cât investeşte?

„Investim semnificativ din total în proiecte de produse crud-us­cate noi, premium, atât pentru piaţa internă, cât şi pentru export. De ase­me­nea, investim în produse diferenţiatoare – ouă, îmbogăţite pe cale naturală“, au spus reprezentanţii grupului Agricola din Bacău, unul dintre cei mai mari jucători din in­dustria alimentară, cu activitate în creşterea păsărilor, în producţia de carne, ouă, mezeluri şi ready-meal.

Agricola are un buget de investiţii de aproape 17 milioane de lei pentru aceste proiecte de investiţii în cercetare, dezvol­ta­re şi inovare, care reprezintă 1,8% din cifra de afaceri estimată pentru 2024, de 1,2 mi­liarde de lei. În 2023, compania a investit în această direcţie 15 milioane de lei, iar în 2022 peste 12 milioane de lei.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro