Companii

Investiţiile în cercetare, dezvoltare şi inovare îşi fac loc în bugetele companiilor din agrobusiness şi industria alimentară. Cine şi cât investeşte?

Investiţiile în cercetare, dezvoltare şi inovare îşi...

Autor: Florentina Niţu

04.06.2024, 00:07 177

„Investim semnificativ din total în proiecte de produse crud-uscate noi, premium, atât pentru piaţa internă, cât şi pentru export. De asemenea, investim în produse diferenţiatoare – ouă, îmbogăţite pe cale naturală”, au spus reprezentanţii grupului Agricola din Bacău, unul dintre cei mai mari jucători din industria alimentară, cu activitate în creşterea păsărilor, în producţia de carne, ouă, mezeluri şi ready-meal.

Agricola are un buget de investiţii de aproape 17 mil. lei pentru aceste proiecte de investiţii în cercetare, dezvoltare şi inovare, care reprezintă 1,8% din cifra de afaceri estimată pentru 2024, de 1,2 miliarde de lei. În 2023, compania a investit în această direcţie 15 milioane de lei, iar în 2022 peste 12 milioane de lei.

Grupul din Bacău este format din companiile Agricola International, Salbac, Europrod, Avicola Lumina şi Aicbac. Investiţiile în cercetare, dezvoltare şi inovare sunt concentrate în jurul companiilor Salbac, specializată în producţia de mezeluri, şi Avicola Lumina, specializată în creşterea de găini pentru ouă.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro