Companii

Investiţiile MDRT în infrastructura de schi se ridică la 37,5 mil. euro anul acesta

Autor: Mirabela Tiron

15.12.2011, 17:52 105

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a finanţat anul acesta 12 proiecte de dezvoltare a infrastructurii turistice: schi, pentru care s-a alocat suma totală de 163,7 milioane de lei (37,5 milioane de euro), în judeţele Bihor, Braşov, Covasna, Hunedoara, Mara­mureş, Prahova, Suceava, Vâlcea.

În cadrul acestor proiecte s-au realizat 22 de pârtii de schi, dintre care 14 pârtii de schi reamenajate şi 8 pârtii de schi noi, 19 instalaţii de producere a zăpezii artificiale, o instalaţie nocturnă, 8 instalaţii de trans­port pe cablu, o trambulină K90, o pârtie de sanie.

"Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a investit masiv în ultimii ani în dezvoltarea infra­structurii turistice în mai multe domenii schiabile din ţară, mare parte din proiecte vizând staţiunile montane de pe Valea Prahovei, care vor găzdui Ediţia de Iarnă a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) din 2013", au transmis oficialii MDRT.

Ministerul a transmis că se fac investiţii în infrastructura de schi necesară organizării unei com­petiţii de talie olimpică pentru ca România să reintre în circuitul internaţional al sporturilor de iarnă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO