Companii

Ioan Filip, fondator al Taparo: Estimăm o creştere de 5-10% a cifrei de afaceri consolidate, scăderea din domeniul mobilei este compensată de creşterea pe segmentul de textile medicale

Antreprenori locali

Ioan Filip, fondatorul şi proprietarul grupului Taparo

Ioan Filip, fondatorul şi proprietarul grupului Taparo

Autor: Miruna Diaconu

02.07.2020, 00:06 384

Techtex produce circa 600.000 de măşti chirurgicale pe zi, iar în urma unui program de investiţii capacitatea maximă de producţie va ajunge la 1,5 milioane de măşti pe zi.

Ioan Filip, fondatorul şi proprietarul grupului Taparo, una dintre cele mai mari afaceri antreprenoriale din sectorul mobi­lierului tapiţat, esti­mează că anul acesta grupul Taparo va în­cheia cu afaceri în creş­tere cu 5-10% faţă de anul 2019.  Primele luni ale acestui an au repre­zen­tat pentru grupul Taparo un nivel mai mare al comenzilor, dar odată cu izbuc­nirea crizei generate de pandemia COVID19 producţia a fost redusă, iar impactul asupra afacerilor grupului a fost unul semnificativ.

“În perioada pandemiei, magazinele partenerilor noştri s-au închis, iar acest lucru ne-a afectat, dar începând cu luna mai activitatea a fost reluată. Taparo şi-a închis doar o parte din producţie, am produs doar pentru acei clienţi care solicitau în con­tinuare produsele. Pentru acest an estimăm o cifră de afaceri la nivelul grupului în creştere cu 5-10%, scăderea din domeniul mobile este compensată de creşterea pe segmentul de textile medicale“, spune Ioan Filip, fondator al Taparo, în cadrul video­conferinţei “Cei mai mari jucători din economie. Fabricat în România“.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO