Companii

Ioan Istrate bate palma cu un grup din Letonia pentru a dezvolta producătorul Alpin 57 Lux

Ioan Istrate

Ioan Istrate

Autor: Mădălina Dediu Panaete

20.04.2016, 00:07 3886

Antreprenorul Ioan Istrate, care a dus pro­ducătorul de îngheţată Alpin 57 Lux din judeţul Alba pe pri­mele locuri în industria de profil, cu o cotă de 18% din pia­ţă, a semnat o asociere de tip joint-venture cu trustul Food Union din Letonia, care are în portofoliu lactate şi îngheţată.

„Negocierile au durat foarte puţin, mai puţin de jumătate de an. Rămân la conducerea companiei pe termen lung”, a declarat Ioan Istrate, fondatorul şi directorul general al producătorului din judeţul Alba. El nu a dat detalii despre dimensiunea pachetului de acţiuni vândut către compa­nia din Letonia.

Anul trecut, producătorul a avut o cifră de afaceri de circa 91 milioane de lei (circa 20 mil. euro). În 2014 (ulti­me­le date dis­ponibile pe mfinante.ro), com­pan­ia a avut un profit de 5,5 mi­lioane de lei.

Andrey Beskhmelnitsky, antreprenorul în vârstă de 49 de ani din spatele Food Union, a ridicat o companie de lactate la 1 mld. euro în Rusia şi fostele state sovietice, a vândut-o în 2010 către Danone şi a creat apoi grupul Food Union cu sediul central în Letonia, care a luat cu asalt piaţa euro­peană a lactatelor printr-o serie de achiziţii. Cea mai recentă înţelegere este cea semnată în aprilie 2016 cu Ioan Istrate, antreprenorul din Alba care a creat mărci de îngheţată precum Polar, Autentic sau Fulg de Nea.

Modelul de business al antreprenorului Andrey Beskhmelnitsky poate fi un exemplu pentru oamenii de afaceri locali care şi-au concentrat atenţia pe businessurile din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO