Companii

Ioan Neculaie: Grupul Prescon va ajunge la 150 mil. euro

11.04.2006, 00:00 392

Grupul de firme Prescon din Brasov si-a bugetat pentru acest an o majorare de 50% a afacerilor, a declarat omul de afaceri Ioan Neculaie, patronul grupului.

Prescon Group cuprinde mai multe firme din sectorul materialelor de constructii, al transporturilor rutiere sau industria hoteliera (hotelul de patru stele Piatra Mare din Poiana Brasov). Recent, in portofoliul grupului Prescon a intrat si producatorul de camioane Roman Brasov.

Neculaie, care a luat actiunile asociatiei Pro Brasov, detine circa 80% din actiunile companiei producatoare de camioane Roman .

"Anul trecut cifra de afaceri a grupului a ramas la acelasi nivel cu cel din 2004, circa 100 de milioane de euro, dar in 2006 datorita contractelor semnate de Roman Brasov si cresterii cererii de materiale de constructii, afacerile ar putea creste cu 50%", a declarat pentru Ziarul Financiar Ioan Neculaie, presedintele grupului Prescon.

Unul din motivele cresterii afacerii grupului Prescon ar putea fi reluarea lucrarilor la autostrada Transilvania.

"Am sa le propun celor de la Bechtel sa cumpere camioane de la Roman Brasov", afirma Neculaie.

Roman Brasov a semnat anul trecut in decembrie un contract in valoare de 130 de milioane de euro cu Ministerul Apararii din SUA, prin care americanii vor achizitiona circa 1000 de camioane. Primul lot, de circa 150 de camioane va fi livrat de Roman Brasov in mai.

Producatorul de camioane Roman Brasov a inregistrat in 2004 un profit brut de 360,7 milioane de lei (89 milioane de euro).

Rezultatul a survenit punerii in aplicare a Ordonantei de Urgenta numarul 115 din 24 octombrie 2003, potrivit careia compania a fost scutita de plata datoriilor bugetare restante, a dobanzilor si penalitatilor, a obligatiilor rezultate din creditele acordate de Banca Comerciala Romana si garantate de fosta APAPS (actuala Autoritate pentru Valorificare a Activelor Statului). Veniturile contabile realizate de societate din aceste stergeri de datorii au fost, de asemenea, scutite de impozite.

Grupul Prescon s-a pozitionat ca un jucator important in industria materialelor de constructii, in special cu statii de betoane, capacitati de productie de prefabricate, prin Prefa SA, si var, prin fabrica de la Stejaris. Societatea comerciala Prescon a fost infiintata in aprilie 1990. catalin.lupoaie@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO