Companii

Ioan Popa, Transavia: Anul viitor, după cum se prefigurează, cred că va fi mai bun ca acesta

Ioan Popa, proprietarul Transavia

În niciun caz nu vrem să reducem exporturile. Aici sunt două interese. Unul ţine de unde vinzi carnea şi celălalt cu cât. Dacă îmi va aduce profit creşterea exporturilor, mă voi  axa şi pe ele pentru că mă interesează. În orice caz, interesul nostru este pe piaţa locală.

Ioan Popa, proprietarul Transavia În niciun caz nu vrem să reducem exporturile. Aici sunt două interese. Unul ţine de unde vinzi carnea şi celălalt cu cât. Dacă îmi va aduce profit creşterea exporturilor, mă voi axa şi pe ele pentru că mă interesează. În orice caz, interesul nostru este pe piaţa locală.

Autor: Mădălina Dediu Panaete

25.10.2013, 00:08 194

Ioan Popa, proprietarul Transavia, cel mai mare producător local de carne de pui, intenţionează să dubleze anul viitor suprafaţa de teren agricol în arendă, la 15.000 de hectare, iar bugetul de investiţii al grupului de firme se va ridica la 10 milioane de euro, banii fiind direcţionaţi în primul rând către achiziţia de utilaje.

„Până la sfârşitul anului viitor vrem să ajungem până la 15.000 de hectare de teren arabil în arendă. Eu nu cumpăr terenuri. Am în ce să investesc banii, mai bine decât în terenuri. Pentru noi investiţia centrală anul viitor va fi producţia vegetală şi ne vom diversifica aceas­­tă producţie şi cu soia. Pentru soia am vrea 5.000 de hectare“, spune Popa, care men­ţionează că pentru anul vii­tor şi-a bugetat in­vestiţii de 10 milioane de euro, în special în uti­laje agricole.

Grupul Transavia, din care fac parte com­paniile Transavia şi Avi­cola Braşov, este cel mai mare producător local de carne de pasăre şi are peste 1.500 de angajaţi.

În prezent, grupul a ajuns să lucreze în aren­dă aproape 8.000 de hec­tare de teren arabil în judeţele Cluj şi Alba, iar recolta este folosită pentru obţinerea de hrană pentru pui.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO