Companii

Ioan Tecar cauta 12 mil. euro pentru o centrala termoenergetica la Petresti

Ioan Tecar cauta 12 mil. euro pentru o centrala termoenergetica la Petresti

Ioan Tecar, presedintele grupului MG-Tec, din care face parte si compania Pehart Tec

08.10.2009, 23:17 276

Conducerea companiei Pehart Tec din Petresti, judetul Alba,membra a MG-Tec Grup din Dej, producator de articole din hartietissue, a anuntat ca intentioneaza sa demareze incepand de anulviitor o investitie de 12 mil. euro destinata achizitionarii uneiinstalatii termoenergetice care sa reduca costurile cu energiaelectrica si termica.

Valoarea investitiei se va ridica la aproximativ 12 mil. euro siva fi sustinuta din fonduri proprii si din imprumuturi bancare.Pehart Tec a derulat in acest an o investitie de 26 mil. euro,finalizata prin achizitionarea si instalarea unei noi masini dehartie tissue si a unei linii de convertire prin care hartia ajungeprodus finit.

"Noua masina de hartie tissue recent montata aduce si o cresterea consumului de combustibil si a costurilor cu energia electrica sitermica, de aceea consideram benefic din punct de vedere economicsi financiar sa investim intr-o instalatie termoenergetica", adeclarat pentru ZF Transilvania Ioan Tecar, presedintele grupuluiMG-Tec, din care face parte si compania Pehart Tec.

Investitiatotala in retehnologizarea fabricii Perhart Tec depaseste 40 mil.euro si s-a realizat intr-un interval de doi ani. Prima etapa s-aderulat in anul 2007 si a constat in achizitionarea si punerea infunctiune a unei masini de hartie tissue, fiind cheltuitiaproximativ 15 mil. euro. Anul acesta s-a finalizat a doua etapa ainvestitiei odata cu punerea in functiune a unei noi masini dehartie tissue si a unei linii de converting a hartiei. Capacitateade productie a noii masini de hartie tissue este de 100 de tone pezi, iar a liniei de converting este de 30 de tone pe zi, baniinecesari acestui proiect investitional fiind obtinuti anultrecut.

Compania Pehart Tec a realizat in primele noua luni o cifra deafaceri de peste 97 mil. lei (23 mil. euro), in crestere cu peste35% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Compania din Petresti a obtinut in perioada ianuarie-septembrie2008 o cifra de afaceri de peste 62,8 mil. lei (aproximativ 17,5mil. euro). Potrivit celor mai recente estimari, compania PehartTec va realiza in acest an o cifra de afaceri de 136 mil. lei(peste 32 mil. euro).

"Factorii care au influentat evolutia vanzarilor in primele noualuni sunt cresterea capacitatii de productie a hartiei tissue odatacu punerea in functiune a noii instalatii, cresterea cererii pentruprodusele noastre atat la export, cat si pe piata interna,identificarea unor noi piete de desfacere externe pentru marfurilePehart Tec. Putem spune ca recesiunea economica nu a afectatsemnificativ productia de hartie tissue si a produselor deconverting", a spus Ioan Tecar.

Furnizorii de materie prima ai Pehart Tec sunt companii dinGermania, Suedia, Bulgaria, Rusia, iar clientii interni ai firmeidin Petresti sunt Monte Bianco Targoviste, Asil Paper Galati, ErbayBucuresti, Don Pedro Ramnicu Valcea. Exporturile de hartie tissuese realizeaza in Grecia, Ungaria, Germania si Serbia.

Pehart Tec face parte din MG-Tec Grup din Dej care numara 13companii cu profile preponderent productive cu capital 100%romanesc. Cele mai importante companii MG-Tec sunt: MetalicplasImpex, Pehart Tec, Metalicplas Distribution, Izotec, Termotec,Samus Constructii, Terminvest, Tecarsan, Expoauto Tec.

Omul de afaceri Ioan Tecar detine 90% din actiunile firmelor dingrupul MG-Tec, restul actiunilor aflandu-se in posesia sotieiacestuia, Irina Tecar. In 2008 grupul a obtinut o cifra de afaceride aproximativ 431 mil. lei (125 mil. euro), iar pentru acest an,conducerea MG-Tec mizeaza pe o cifra de afaceri cel putin egala cucea de anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO