• Leu / EUR4.7619
  • Leu / GBP5.4653
  • Leu / USD4.1988
Companii

Ioan Tecar cauta 12 mil. euro pentru o centrala termoenergetica la Petresti

Secțiune susținută de Medlife Logo
Ioan Tecar cauta 12 mil. euro pentru o centrala termoenergetica la Petresti

Conducerea companiei Pehart Tec din Petresti, judetul Alba, membra a MG-Tec Grup din Dej, producator de articole din hartie tissue, a anuntat ca intentioneaza sa demareze incepand de anul viitor o investitie de 12 mil. euro destinata achizitionarii unei instalatii termoenergetice care sa reduca costurile cu energia electrica si termica.

Valoarea investitiei se va ridica la aproximativ 12 mil. euro si va fi sustinuta din fonduri proprii si din imprumuturi bancare. Pehart Tec a derulat in acest an o investitie de 26 mil. euro, finalizata prin achizitionarea si instalarea unei noi masini de hartie tissue si a unei linii de convertire prin care hartia ajunge produs finit.

"Noua masina de hartie tissue recent montata aduce si o crestere a consumului de combustibil si a costurilor cu energia electrica si termica, de aceea consideram benefic din punct de vedere economic si financiar sa investim intr-o instalatie termoenergetica", a declarat pentru ZF Transilvania Ioan Tecar, presedintele grupului MG-Tec, din care face parte si compania Pehart Tec.

Investitia totala in retehnologizarea fabricii Perhart Tec depaseste 40 mil. euro si s-a realizat intr-un interval de doi ani. Prima etapa s-a derulat in anul 2007 si a constat in achizitionarea si punerea in functiune a unei masini de hartie tissue, fiind cheltuiti aproximativ 15 mil. euro. Anul acesta s-a finalizat a doua etapa a investitiei odata cu punerea in functiune a unei noi masini de hartie tissue si a unei linii de converting a hartiei. Capacitatea de productie a noii masini de hartie tissue este de 100 de tone pe zi, iar a liniei de converting este de 30 de tone pe zi, banii necesari acestui proiect investitional fiind obtinuti anul trecut.

Compania Pehart Tec a realizat in primele noua luni o cifra de afaceri de peste 97 mil. lei (23 mil. euro), in crestere cu peste 35% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Compania din Petresti a obtinut in perioada ianuarie-septembrie 2008 o cifra de afaceri de peste 62,8 mil. lei (aproximativ 17,5 mil. euro). Potrivit celor mai recente estimari, compania Pehart Tec va realiza in acest an o cifra de afaceri de 136 mil. lei (peste 32 mil. euro).

"Factorii care au influentat evolutia vanzarilor in primele noua luni sunt cresterea capacitatii de productie a hartiei tissue odata cu punerea in functiune a noii instalatii, cresterea cererii pentru produsele noastre atat la export, cat si pe piata interna, identificarea unor noi piete de desfacere externe pentru marfurile Pehart Tec. Putem spune ca recesiunea economica nu a afectat semnificativ productia de hartie tissue si a produselor de converting", a spus Ioan Tecar.

Furnizorii de materie prima ai Pehart Tec sunt companii din Germania, Suedia, Bulgaria, Rusia, iar clientii interni ai firmei din Petresti sunt Monte Bianco Targoviste, Asil Paper Galati, Erbay Bucuresti, Don Pedro Ramnicu Valcea. Exporturile de hartie tissue se realizeaza in Grecia, Ungaria, Germania si Serbia.

Pehart Tec face parte din MG-Tec Grup din Dej care numara 13 companii cu profile preponderent productive cu capital 100% romanesc. Cele mai importante companii MG-Tec sunt: Metalicplas Impex, Pehart Tec, Metalicplas Distribution, Izotec, Termotec, Samus Constructii, Terminvest, Tecarsan, Expoauto Tec.

Omul de afaceri Ioan Tecar detine 90% din actiunile firmelor din grupul MG-Tec, restul actiunilor aflandu-se in posesia sotiei acestuia, Irina Tecar. In 2008 grupul a obtinut o cifra de afaceri de aproximativ 431 mil. lei (125 mil. euro), iar pentru acest an, conducerea MG-Tec mizeaza pe o cifra de afaceri cel putin egala cu cea de anul trecut.

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

Etichete:

Principalele valute BNR - joi, 13:35
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7619
Diferență: 0,1262
Ieri: 4.7559
Azi: 4.1988
Diferență: 0,1121
Ieri: 4.1941
Azi: 5.4653
Diferență: -0,2591
Ieri: 5.4795
Azi: 4.1953
Diferență: 0,2054
Ieri: 4.1867