Companii

Ioan Tecar iese din afacerea cu hârtie Pehart Tec cu „câteva zeci de milioane de euro“ în cont

Ioan Tecar

Ioan Tecar

Autor: Laurentiu Cotu

01.08.2017, 00:07 3736

Antreprenorul Ioan Tecar din Dej a ieşit din acţionariatul com­pa­ni­ilor membre ale gru­pului Pehart Tec, cu afaceri cumulate de peste 70 mil. euro anul tre­cut, prin vânzarea a 45% din acţiuni că­tre fon­dul de investiţii Abris Capital Partners.

În urmă cu doi ani fondul de investiţii a preluat încă un pachet de 55% din acţiunile gru­pului.

Prin această nouă tran­zac­ţie, omul de afaceri Ioan Tecar a ieşit din businessul cu hârtie Pehart Tec.

„A fost o oportunitate foar­te bună pentru mine, astfel că am decis să vând grupului Abris acţiunile pe care le mai deţineam în grupul Pehart Tec pentru câteva zeci bune de milioane de euro şi să ies din afacerea cu hâr­tie“, a declarat pentru ZF Transilvania Ioan Tecar, fondatorul grupu­lui de companii Pehart Tec.

Abris Capital este unul dintre fondurile de investiţii active în Româ­nia, cu apetit de achiziţii. Recent, fon­dul de investiţii Abris Ca­pital, prezent pe piaţa locală în acţio­na­riatul com­pa­niilor de cu­rierat, reciclare şi pro­ducţie de hârtie, a pre­luat Sprint Curier, mar­când astfel a opta tran­zacţie pe piaţa lo­cală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO