Companii

Ioan Voican, Apulum Alba Iulia: Ne confruntăm cu o criză acută de personal calificat în toate sectoarele de producţie. Compania ia în calcul să aducă forţă de muncă din alte judeţe

Ioan Voican, Apulum Alba Iulia: Ne confruntăm cu o...

Autor: Laurentiu Cotu

07.06.2017, 00:06 770

Ioan Voican, şeful producătorului de arti­cole din porţelan Apulum din Alba Iu­lia, despre care reprezentanţii IKEA au spus că a fabricat „cel mai de succes pro­­dus“ realizat pentru ei în România, spu­­ne că se confruntă în prezent cu o cri­ză acută de personal calificat, luând în cal­cul varianta forţei de mun­că din alte zone sau chiar din afara ţării.

Compania a ajuns la 1.470 de angajaţi, având disponibile de la înce­putul anului joburi în toate sectoarele de producţie.

„Ne confruntăm cu o criză acută de personal calificat la toate nivelurile de producţie. Lucrăm la capacitate maximă pentru a ajunge în acest an la o producţie de peste 50 de milioane de piese din porţelan“, a declarat pentru ZF Transilvania Ioan Voican, directorul executiv al companiei Apulum.

Un studiu efectuat recent de KeysFin pe baza datelor statistice ale INS, CNP şi Eurostat, legat de piaţa muncii din ultimii zece ani, relevă faptul că economia românească se îndreaptă către o criză acută pe piaţa forţei de muncă, numărul salariaţilor şi gradul de profesionalizare înregistrând o scădere în ultimii ani, fenomen care s-ar putea accentua în viitor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO