Companii

Ioannis Papalekas, şi-a vândut acţiunile din imobiliare înainte de criză, încasând peste 300 mil. euro. Niciun sector sau afacere nu va rămâne neafectată de epidemie în situaţia curentă, iar ca grup am implementat câteva măsuri pentru a ne proteja şi a continua

Ioannis Papalekas, CEO-ul Globalworth: Niciun sector sau afacere nu va rămâne neafectată de epidemie în situaţia curentă, iar ca grup am implementat câteva măsuri pentru a ne proteja şi a continua.

Ioannis Papalekas, CEO-ul Globalworth: Niciun sector sau afacere nu va rămâne neafectată de epidemie în situaţia curentă, iar ca grup am implementat câteva măsuri pentru a ne proteja şi a continua.

Autor: Bogdan Alecu

31.03.2020, 11:35 1058

Globalworth a devenit cel mai mare proprietar de birouri în Europa Centrală şi de Est, cu un portofoliu de proiecte office, industrial, rezi­denţial evaluat la circa 3 miliarde de euro, din care în România proprietăţile sale sunt evaluate la 1,377 mld. euro.

„Extinderea rapidă de coronavirus ne-a prins pe noi, ca şi economia globală şi afacerile cu garda jos, creând o mare incertitudine cu privire la viitor“, a declarat Ioannis Papalekas, CEO-ul Globalworth, odată cu pu­blicarea rezultatelor pe 2019. Pe de altă parte, Ioannis Papa­lekas şi-a vân­dut toate acţiunile în cadrul Glo­bal­worth, pentru aproape 300 mil. euro cu doar câteva săptămâni înainte ca întreaga economie euro­peană să fie lovită de pandemia de coronavirus. Ioannis Papalekas a vândut pachetul său de acţiuni către miliardarul ceh Radovan Vitek, acţionarul CPI Property Group. Ioannis Papalekas a vândut acţiuni cu 9 şi 9,85 euro, în timp ce în ultima săptămână acţiunile au evoluat între 7 şi 7,5 euro per unitate. În trecut, Ioannis Papalekas a mai vândut şi cumpărat City Mall de la Eroii Revoluţiei, ultima oară vânzându-l cu 120 mil. euro, pentru a-l recumpăra după criză cu mai puţin de 20 mil. euro pentru a-l transforma în clădire de birouri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO