Companii

Ion Comuşi, compania de transport rutier persoane CDI: „Traficul de pasageri interjudeţean continuă să scadă“. Compania de transport de persoane a fost înfiinţată în 1996

Ion Comuşi, compania de transport rutier persoane CDI:...

Autor: Mirabela Tiron

21.02.2023, 16:20 4058

Traficul de pasageri între judeţe conti­nuă să fie în scădere, anul acesta în ianuarie compania CDI a transportat mai puţini pasageri faţă de luna similară a anului trecut.

„Am avut o scădere cu 10% a traficului de pasageri în ianuarie anul acesta faţă de ianuarie anul trecut. Traficul între judeţe con­tinuă să fie în scădere. Durata călăto­riei a crescut. Pe Bucureşti-Târgu-Mureş am făcut şi 12 ore, timpul de deplasare este principala problemă, mai ales în zilele de vineri şi duminică pe Valea Prahovei“, a spus pentru ZF Ion Comuşi, proprietarul CDI transport Intern şi International. Anul trecut compa­nia estima un trafic de 800.000 de pasageri, faţă de 1,5 milioane de pasageri pe rute inter­ne cât avea înainte de pandemie.

O altă problemă cu care compania se confruntă este lipsa şoferilor. „Găsim tot mai greu şoferi, pleacă în străinătate“.

Compania a renunţat la cursele interna­ţionale în condiţiile în care concurenţa făcută de companiile aeriene pe rute externe este tot mai puternică. Operatorii low-cost aco­peră cele mai importante destinaţii în care românii merg la muncă în străinătate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO