Companii

Ion Florescu, fondul de investiţii RC2: Preţul din oferta Lactalis – Albalact, identic pentru toţi investitorii

Ion Florescu, fondul de investiţii RC2: Preţul din...

Autor: Roxana Pricop, Alexandra Marcu

24.02.2016, 00:07 1421

Preţul pe care grupul francez Lactalis îl va plăti acţionarilor în cadrul ofertei publice pentru preluarea producătorului de lactate Albalact (ALBZ) va fi identic pentru toţi acţionarii, chiar dacă familia Ciurtin şi fondul de investiţii RC2, cei mai mari acţionari ai companiei, au încheiat cu Lactalis un contract de vânzare a 70% din capital.

„Preţul pe care îl va oferi Lactalis în oferta publică va fi identic pentru toţi investitorii. Va fi un singur preţ de ofertă. Nu se ştie care va fi preţul final, acesta va fi calculat pe baza ultimului bilanţ contabil al companiei înainte de tranzacţie. Consider că va fi un preţ satisfăcător pentru situaţia din piaţă. Ne-am luptat pentru a obţine cel mai bun preţ“, a spus Ion Florescu, manager şi acţionar al fondului de investiţii Reconstruction Capital II (RC2) ieri la ZF Live.

Lactalis intenţionează să deruleze o ofertă publică de preluare pentru 100% din Albalact. Acţiunile ALBZ se tranzacţionează la o cotaţie de 0,43 lei/unitate, cu 60% peste cotaţia de acum un an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO