Companii

Ion Ţiriac: „Am construit în 3 luni un patinoar de 3,6 mil. euro pentru a da un exemplu“

Galerie foto

Galerie foto

Autor: Bogdan Alecu

08.12.2016, 00:07 14160

Omul de afaceri Ion Ţiriac a construit în Otopeni, vizavi de aeroport, un pationoar de aproape 5.000 mp şi 500 de locuri  într-un termen de trei luni, inclusiv pentru a putea fi dat drept exemplu pentru autorităţi, care de ani de zile promit o nouă sală polivalentă în Bucureşti.

„Generaţia de acum trebuie să înţeleagă faptul că acest patinoar este un exemplu că un astfel de proiect poate fi construit în trei luni şi costă 3,6 mil euro. Se poate în termen şi bani omeneşti, astfel încât poate cineva va lua exemplu. Am mari speranţe după alegeri, în guvernul care va veni că va face din sport o prioritate“. Miliardarul spune că are în proiect un centru sportiv de 200.000 mp din care pationarul a fost doar primul pas, însă pentru o astfel de investiţie este nevoie de un parteneriat cu statul.

„Trebuie să mai am şi parteneri în România pentru un proiect, în special politicul. Eu am ajuns în momentul în care nu mai am nevoie de nimic şi pot să mai şi dau înapoi. Lângă acest pationar ar putea veni o piscină olimpică, după care o academie de tenis, cu 20 şi ceva de terenuri, alături de o hală multifuncţională a universităţii de 3.500-4.000 de locuri. De asemenea, este foarte uşor să faci o tribună de 5.000 de locuri pentru tenis, însă nu este de datoria mea să le fac pe toate şi nu se poate ca un om să le facă“.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO