Companii

Ion Ţiriac va încasa 390 milioane de euro pentru turneul de tenis de la Madrid, cumpărat anul trecut de grupul american IMG

În acest an, în perioada 26 aprilie - 8 mai, se va desfăşura cea de-a 20-a ediţie a turneului de tenis Mutua Madrid Open din capitala Spaniei.

În acest an, în perioada 26 aprilie - 8 mai, se va desfăşura cea de-a 20-a ediţie a turneului de tenis Mutua Madrid Open din capitala Spaniei.

Autor: Cristian Hostiuc, Cristina Roşca

04.04.2022, 00:07 752

♦ Pe 1 aprilie, IMG, parte a gigantului Endeavor, cu afaceri în sport, media şi modă, a finalizat tranzacţia prin care a cumpărat turneul de tenis de la Madrid de la omul de afaceri Ion Ţiriac ♦ Turneul aniversează în 2022 cel de-al 20-lea an de funcţionare.

Omul de afaceri Ion Ţiriac va încasa aproape 400 de milioane de euro de la gigantul american IMG, parte a grupului Endeavor, către care a vândut turneul de tenis de la Madrid. Tranzacţia a fost finalizată pe 1 aprilie.

„În decembrie 2021 am semnat un acord pentru preluarea turneului de tenis Mutua Madrid Open, împreună cu alte active, cum ar fi turneul de golf Acciona Open de Espania (...). Conform acordului, după închiderea tranzacţiei, vom plăti 360 de milioane de euro pentru drepturile şi pentru transferul businessului, alte 30 de milioane de euro urmând a fi plătite în cei doi ani de după closing“, conform unui raport al grupului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO