Companii

Ionel Ciucioi, director general Vrancart: Am obţinut în 2020 venituri de 75 mil. euro, iar pentru 2021 pregătim o investiţie de 18 mil. euro

Ionel Ciucioi, director general Vrancart: Am obţinut în 2020 venituri de 75 mil. euro, iar pentru 2021 pregătim o investiţie de 18 mil. euro

Ionel Ciucioi: În afara centrului de reciclare de la Adjud, care este un proiect amplu, ce presu­pune resurse importante fi­nan­ciare, logistice şi umane, mai avem câteva investiţii planificate. Una dintre acestea se referă la relocarea punctului de producţie de ambalaje din carton Vrancart din Târgu- Mureş într-un spaţiu nou, cu suprafaţă dublă comparativ cu cel în care activam până acum (peste 7.000 mp).

Autor: Miruna Diaconu

13.01.2021, 00:04 974

♦ Pentru noua investiţie, Vrancart a accesat un program guvernamental de finanţare a întreprinderilor mari, astfel a fost aprobat ajutorul de stat rambursabil, în valoare de 40 milioane lei (8 mil. euro) ♦ În 2021, Vrancart are planificate şi alte investiţii care vor presupune relocarea unor puncte de producţie de ambajale şi îmbunătăţirea echipamentelor şi tehnologiilor utilizate.

Ionel Ciucioi, director general al Vrancart, producător de carton ondulat din Adjud, spune că pentru anul 2020 estimează afaceri la nivelul grupului de circa 75 milioane euro. Cifrele finale nu sunt încă gata, adaugă el. Spre comparaţie, în 2019, ultimul an pentru care există date publice, compania a avut afaceri de 300 mil. lei (peste 60 mil. euro).

Totodată, pentru anul în curs Vrancart pregăteşte o investiţie de circa 18 milioane euro, prin care vor fi create 160 de locuri de muncă.

„Vrancart alocă peste 18 milioane de euro acestei investiţii integrate, ce include şase linii de business, adică şase instalaţii de reciclare distincte, pentru tipuri diferite de materiale, pe o suprafaţă de peste 30.000 mp. Facilitatea prevede doar activitatea de reciclare, cu toate etapele sale, colectarea fiind asigurată prin reţeaua de centre de colectare dezvoltată de Vrancart S.A.“, spune Ionel Ciucioi, director general şi preşedinte al Consiliului de Administraţie Vrancart S.A.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO