Companii

Ionuţ Pătrăhău, Brain Institute: Am fost pe profit din prima lună

Ionuţ Pătrăhău, cofondator al Brain Institute

Ionuţ Pătrăhău, cofondator al Brain Institute

Autor: Ioana David

05.12.2014, 00:06 890
Ionuţ Pătrăhău, cofondator al Brain Institute, un centru de neurochirurgie dezvoltat în parteneriat cu spitalul Monza, spune că în 2014, primul an de funcţionare, unitatea a avut 428 de pacienţi operaţi, în timp ce media lunară a veniturilor a fost de 700.000 de lei.
 
„În 2015, ar trebui să creştem la 550 de operaţii, iar financiar să fim undeva la 10 milioane de lei. Noi nu am pierdut bani deloc. Am fost pe profit din prima lună. Nu ne-am băutut capul cu asta. Noi ne batem capul ce să facem cu banii pe care îi generăm“, a afirmat Ionuţ Pătrăhău.
 
Centrul este dezvoltat de mai mulţi medici români, iar modelul pe care îl aplică este al unei instituţii nonprofit, ceea ce, potrivit reprezentanţilor săi, înseamnă că profitul este reinvestit. Acesta este un model care nu a mai fost abordat în piaţa locală de servicii medicale private, dar care funcţionează în alte state precum Franţa sau Germania.
 
Centrul funcţionează în cadrul spitalului Monza, unitate deschisă în vara anului 2012 în urma unei investiţii de 40 mil. euro şi care face parte dintr-o reţea de spitale private cu investitori italieni.
 
Brain Institute a necesitat o investiţie de 1 mil. euro, fonduri susţinute de spital. Centrul este operat de firma Brain Hospital Team, deţinută iniţial de Sergiu Stoica, medic neurochirurg român care a profesat în Franţa şi Canada, şi care la întoarcerea în ţară a coor­do­nat departamentele de neuro­chirur­gie de la Marie Curie şi apoi de la Spitalul Euroclinic. El a înfiinţat însă Fundaţia pentru Neurochirurgie Mo­der­nă, ca­re cumpără părţile sociale de la Ser­giu Stoica. Fundaţia se ocupă de cazurile sociale pe care com­pa­nia le preia şi care în acest an au fost de 10% din numărul total al pacienţilor operaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO