Companii

Ipec, 13 mil. euro pe baza contractelor cu IKEA

25.04.2010, 23:06 460

Producatorul de articole de menaj din portelan Ipec din AlbaIulia estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 13 mil. euro,in crestere cu circa 53% fata de anul trecut. Compania Ipec aincheiat exercitiul financiar din 2009 cu vanzari totale de 8,5mil. euro, si mizeaza in acest an pe o crestere substantiala avanzarilor, sustinute de volumul mare de comenzi venite din parteaconcernului suedez IKEA.

"Cifra de afaceri realizata in 2009 se datoreaza cresteriiproductivitatii. Pentru acest an preconizam o crestere cuaproximativ 53% a vanzarilor, pe baza previziunilor primite dinpartea IKEA, principalul nostru client, pentru urmatorii cinciani", a declarat pentru ZF Transilvania Elena Covaciu, directorgeneral al Ipec.

Potrivit reprezentantilor companiei din Alba, in momentul defata circa 80% din totalul vanzarilor Ipec sunt realizate dincolaborarea cu IKEA. Ipec activeaza in industria ceramica, fiindunul dintre principalii producatori autohtoni de articole demenaj.

"Activitatea companiei noastre nu este afectata de crizafinanciara, inregistrand anul trecut si o crestere a productieifata de 2008. Nu am fost nevoiti sa disponibilizam personal,numarul mediu de salariati in 2009 fiind de 371 de oameni, iarpentru acest an ne-am propus sa angajam inca 29 de persoane", aspus Elena Covaciu.

In 2000, IKEA a anuntat ca doreste sa finanteze printr-unimprumut unul dintre furnizorii actuali, pentru a dezvolta o nouacapacitate de productie, acest lucru fiind comunicat tuturorfurnizorilor din domeniul ceramic. Compania Ipec a castigatfinantarea, dezvoltand pana in prezent colaborarea cu IKEA.

Ipec este controlata in totalitate de familia Covaciu,actionarii fiind Elena Covaciu, Cosmin Covaciu si CristianCovaciu.

Grupul suedez IKEA activeaza de mai multi ani in Romania lanivel de reprezentanta, detinand si un magazin in Romania, inBucuresti. Un alt furnizor local de articole pentru menaj al IKEAeste si compania Cesiro din Sighisoara, care si-a bugetat pentruacest an o cifra de afaceri de aproximativ 18 mil. euro, increstere cu circa 12% fata de 2009. Cesiro avea la finele anuluitrecut 1.174 de angajati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO