Companii

Irina Măndoiu, CEO al Policolor-Orgachim: Avem un plan de investiţii de peste 16 mil. euro, o parte din bani fiind dedicaţi extinderii capacităţilor de producţie din România

Irina Măndoiu, CEO al Policolor-Orgachim: Avem un plan...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

26.05.2022, 07:30 218

Producătorul de lacuri şi vopsele Policolor-Orgachim are un plan de investiţii de peste 16 milioane de euro în perioada următoare, o parte din bani fiind dedicaţi extin­derii capacităţilor de producţie din România.

Din această sumă, circa 4 milioane de euro sunt prevăzuţi pentru România, iar restul pentru Bulgaria.

„În 2021 am finalizat un plan strategic de dezvoltare pentru următorii trei ani. Ne dorim să investim în tehnologie de ultimă generaţie, pentru a contribui la reducerea resurselor utilizate în procesul de producţie. Inclusiv fabrica din Bucureşti va trece printr-o extindere a suprafeţei de producţie. Pentru toate aceste investiţii am previzionat un buget de peste 16 mi­lioane de euro la nivel de grup“, spune Irina Măndoiu, CEO al gru­pului.

Grupul Policolor-Orgachim a realizat în 2021 o cifră de afaceri de 79,3 milioane de euro, în creştere cu 24% faţă de anul precedent, în vreme ce EBITDA a crescut cu 116%, la 4,3 milioane de euro.

Compania ţinteşte un avans de 13,5% al vânzărilor în 2022 şi o cifră de afaceri de până la 90 de milioane de euro, pe fondul unei pieţe a construcţiilor în creştere.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO