Companii

Irlandezii de la CRH, care deţin producătorul de ciment Romcim: Vremea blândă a dus la o cerere mare de ciment în 2021 în ţările din Europa de Est. În total, grupul CRH a avut în 2021 vânzări de 31 de miliarde de dolari, în creştere cu 12% faţă de anul precedent

Irlandezii de la CRH, care deţin producătorul de ciment...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

08.03.2022, 16:40 192

România este una din ţările în care irlandezii de la CRH, care sunt pre­­zenţi local prin compania Romcim, au avut cere­re în creştere de ciment anul trecut, potrivit rapor­t­ului financiar aferent anului 2021.

„Europa de Est (Polonia, Ucrai­na, România, Ungaria, Slovacia şi Serbia) au cunoscut o vreme blândă în trimes­trul al patrulea (din 2021 – n. red.) şi o cerere robustă pe tot par­cur­sul anului, ceea ce a dus la volume de ciment peste cele din 2020“, se arată în raport.

Grupul nu precizează însă la cât s-au situat concret vânzările în Româ­nia anul trecut. În total, grupul CRH a avut în 2021 vânzări de 31 de miliarde de dolari, în creştere cu 12% faţă de anul precedent.

Producătorul de ciment Romcim, unul dintre cei mai mari jucători pre­zenţi pe piaţa locală de materiale de construcţii, şi-a schimbat denumirea pe data de 5 mai 2021. Astfel, compa­nia CRH Ciment România poartă acum numele de Romcim.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO