Companii

Irlandezii de la CRH au vândut ciment de 974 mil. lei în România în 2018, plus 3%

Irlandezii de la CRH au vândut ciment de 974 mil. lei...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

15.05.2019, 00:08 489
Producătorul irlandez de ci­ment CRH, cu două fabrici de ciment în România, şi-a majorat afa­cerile de pe plan local din pro­duc­ţia de ciment cu 3% anul trecut, potrivit calculelor ZF făcute pe baza da­telor trans­mise de oficialii CRH pentru anuarul ZF Cei mai mari jucători din economie, ediţia 2019.

Astfel, compania CRH Ciment, care ope­rează businessul cu ci­ment, a ajuns la o cifră de afaceri de 974,3 milioane de lei în 2018, aceasta fiind cea mai mare din cele trei firme prin care sunt prezenţi irlandezii în România. Pe lângă aceasta, CRH mai deţine companiile Elpreco - activă în producţia de BCA, şi Ferobeton - responsabilă de divizia de prefabricate.

CRH are în România două fabrici, la Hoghiz şi Medgidia, alături de o staţie de măcinare la Târgu Jiu. În total, cele două fabrici ale CRH au o ca­pacitate de 3,2 mi­lioane de tone de ciment pe an.

Recent, produ­cătorul irlandez de ci­ment a cumpărat di­vizia de betoane a gru­pului Pomponio din Alba, deţinut de doi acţionari italieni - Luca Anversa (90%) şi Alberto Tarana (10%). CRH a preluat astfel activele Pomponio din Alba Iulia, dar şi din Sibiu, Deva şi Turda, unde compania are şase staţii de betoane.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO