Companii

Irlandezii de la Petroceltic au 27 mil. $ pentru Marea Neagră

Irlandezii de la Petroceltic au 27 mil. $ pentru Marea...

Autor: Radu Bostan

09.01.2014, 00:05 134
Compania irlandeză Petroceltic International, unul dintre jucătorii de talie medie care sapă după petrol şi gaze în Marea Neagră, şi-a bugetat pentru acest an investiţii de 27 mil. dolari (20 mil. euro) în lucrări de explorare în cele două perimetre pe care le deţine.  Suma alocată programelor de explorare în 2014 este cu 7 mil. dolari mai mare decât cea bugetată în 2013.
 
Petroceltic intenţionează să foreze până la trei sonde în largul litoralului românesc. Una dintre acestea va săpa până la o adâncime de 2.500 de metri în perimetrul Muridava, unde s-ar putea ascunde un zăcământ de gaze naturale de circa 4,7 miliarde de metri cubi, potrivit estimărilor companiei. Programul de foraj va fi realizat de platforma Prometeu a firmei Grup Servicii Petroliere, deţinută de omul de afaceri Gabriel Comănescu, şi ar putea dura de la sfârşitul primului trimestru al acestui an până la începutul anului viitor.
 
Petroceltic este operatorul blocului Muridava, deţinând şi o participaţie de 40% din licenţă, restul fiind deţinut de firmele Petromar şi Midia Resources (controlată de compania canadiană Sterling Resources).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO