Companii

Irum Reghin a vandut utilaje agricole de 6,5 mil. euro

12.12.2007, 14:33 25

Compania Irum din Reghin, care desfasoara activitati de fabricare a utilajelor agricole si forestiere, a obtinut in primele noua luni din acest an o cifra de afaceri de peste 6,55 mil. euro, in crestere, in lei, cu aproximativ 44% fata de perioada similara a anului trecut. In aceste conditii, reprezentantii companiei estimeaza ca vor incheia anul 2007 cu vanzari totale de aproximativ 8,9 mil. euro, in crestere cu 26% fata de anul 2006.
"Cresterea indicatorilor financiari in primele noua luni din acest an fata de perioada similara a anului trecut se datoreaza in mare masura majorarii portofoliului de lucrari executate pentru clientii nostri, dar si omologarii si introducerii in fabricatie a unor noi utilaje. Piata in domeniul nostru de activitate este in continua crestere, evolutia acesteia fiind influentata de cererea mare in momentul de fata pentru utilajele care au un consum de carburant mic si productivitate ridicata, produse pe care si compania noastra le fabrica de ceva timp", a declarat pentru ZF Transilvania directorul general al companiei Irum, Mircea Eugen Oltean.
Ponderea exportului reprezinta 7,5% din totalul cifrei de afaceri a companiei, partenerii externi de afaceri ai firmei din Reghin fiind din Germania, Italia, Bulgaria, Ucraina, iar din acest an Irum a inceput colaborarea cu diverse firme din Franta pentru realizarea de componente si subansamble.
In primul semestru din acest an compania a comercializat utilaje in valoare de 4,5 mil. euro (15 mil. lei), realizand o crestere cu 68,5% fata de perioada similara a anului 2006, principalul factor al evolutiei vanzarilor Irum in aceasta perioada fiind numarul mare de cereri pe piata pentru utilajele forestiere.
"In semestrul II din acest an am investit in retehnologizare 1,6 mil. euro, iar pentru anul 2008 avem planificat un buget de investitii de 3 mil. euro in cresterea pregatirii profesionale a personalului existent, precum si pentru recrutarea de noi oameni, iar o parte din aceasta suma va fi alocata retehnologizarii", spune Mircea Eugen Oltean.
Compania Irum desfasoara activitati de fabricare a utilajelor agricole si forestiere, tractoare, incarcatoare, transportoare, echipamente pentru intretinerea drumurilor forestiere, dar si producerea pieselor aferente acestora, comercializarea marfurilor facandu-se prin intermediul punctelor proprii de vanzare si distributie din tara.
Compania Irum a fost infiintata in anul 1991, avand ca principal domeniu de activitate fabricarea diferitelor masini si utilaje agricole si forestiere. Principalul actionar al companiei este Mavriprod din Reghin cu o participatie de 93,34%, restul actiunilor fiind detinute de persoane fizice. Numarul mediu de angajati ai companiei este de 323 de persoane, principalii competitori ai firmei fiind Camox Franta, HSM Germania, Timberjack SUA, Liebherr Germania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO