Companii

Irum Reghin vinde utilaje agricole si forestiere de 8 mil. €

29.11.2009, 23:08 321

Producatorul de utilaje agricole si forestiere Irum din Reghinestimeaza ca va realiza in acest an o cifra de afaceri de 34 mil.lei (peste 8 mil. euro), in scadere cu aproximativ 8% in lei sicirca 20% in euro fata de anul trecut.

Compania din Mures a incheiat anul 2008 cu o cifra de afaceri depeste 36,8 mil. lei (10 mil. euro).

"Criza financiara a afectat afacerile companiei noastre prinscaderea vanzarilor pe pietele din Germania, Italia, Spania siBulgaria. Cererea de utilaje pentru exploatarea forestiera urmeazain prezent un trend mai lent de crestere fata de anul 2008, insapentru viitor estimam o crestere mai accentuata a pietei.Investitiile facute in tehnologie in anii anteriori au sustinutactivitatea companiei in aceasta perioada de criza, astfel caincepand din al doilea semestru am inregistrat o crestere de panala 3% a vanzarilor fata de aceeasi perioada a anului trecut", adeclarat pentru ZF Transilvania Mircea Eugen Oltean, directorgeneral al Irum Reghin.

Pentru acest an compania si-a bugetat investitii in modernizareafluxurilor tehnologice in sectia de turnatorie otel, fonta sineferoase, valoarea totala a acestora ridicandu-se la aproximativun milion de euro.

Anul trecut Irum a alocat circa 2,2 milioane de euro pentruinvestitii in modernizarea atelierului de tratament termic si acentrelor de prelucrare, dar si pentru pregatirea profesionala apersonalului companiei.

"Anul viitor intentionam sa derulam noi programe de investitiipentru modernizarea liniei de montaj utilaje pentru exploatareaforestiera si a atelierului de tratamente chimice si am bugetat inacest sens aproximativ doua milioane de euro. In momentul de fataavem aproximativ 324 de angajati si nu am efectuat disponibilizariin acesta perioada de recesiune", a adaugat directorul Irum.

Anul trecut exportul reprezenta 7,5% din totalul cifrei deafaceri al companiei, partenerii externi ai Irum fiind diversefirme de exploatare forestiera din Spania si Bulgaria siproducatorii de utilaje pentru prelucrarea lemnului Homag, Dornierdin Germania si Dinamic Oil din Italia.

Compania Irum fabrica diferite utilaje agricole si forestiere,tractoare, incarcatoare, transportoare, echipamente pentruintretinerea drumurilor forestiere si produce piesele aferenteacestora.

Comercializarea produselor se face prin intermediul punctelorproprii de vanzare si distributie.

Irum a fost infiintata in anul 1991, avand ca principal domeniude activitate fabricarea diferitelor masini si utilaje agricole siforestiere.

Principalul actionar al companiei este Mavriprod din Reghin cu oparticipatie de 95,62%, restul actiunilor fiind detinute depersoane fizice. Principalii competitori ai firmei sunt CamoxFranta, HSM Germania, Timberjack SUA, Liebherr Germania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO