• Leu / EUR4.7619
  • Leu / GBP5.4653
  • Leu / USD4.1988
Companii

Irum Reghin vinde utilaje agricole si forestiere de 8 mil. €

Secțiune susținută de Medlife Logo

Producatorul de utilaje agricole si forestiere Irum din Reghin estimeaza ca va realiza in acest an o cifra de afaceri de 34 mil. lei (peste 8 mil. euro), in scadere cu aproximativ 8% in lei si circa 20% in euro fata de anul trecut.

Compania din Mures a incheiat anul 2008 cu o cifra de afaceri de peste 36,8 mil. lei (10 mil. euro).

"Criza financiara a afectat afacerile companiei noastre prin scaderea vanzarilor pe pietele din Germania, Italia, Spania si Bulgaria. Cererea de utilaje pentru exploatarea forestiera urmeaza in prezent un trend mai lent de crestere fata de anul 2008, insa pentru viitor estimam o crestere mai accentuata a pietei. Investitiile facute in tehnologie in anii anteriori au sustinut activitatea companiei in aceasta perioada de criza, astfel ca incepand din al doilea semestru am inregistrat o crestere de pana la 3% a vanzarilor fata de aceeasi perioada a anului trecut", a declarat pentru ZF Transilvania Mircea Eugen Oltean, director general al Irum Reghin.

Pentru acest an compania si-a bugetat investitii in modernizarea fluxurilor tehnologice in sectia de turnatorie otel, fonta si neferoase, valoarea totala a acestora ridicandu-se la aproximativ un milion de euro.

Anul trecut Irum a alocat circa 2,2 milioane de euro pentru investitii in modernizarea atelierului de tratament termic si a centrelor de prelucrare, dar si pentru pregatirea profesionala a personalului companiei.

"Anul viitor intentionam sa derulam noi programe de investitii pentru modernizarea liniei de montaj utilaje pentru exploatarea forestiera si a atelierului de tratamente chimice si am bugetat in acest sens aproximativ doua milioane de euro. In momentul de fata avem aproximativ 324 de angajati si nu am efectuat disponibilizari in acesta perioada de recesiune", a adaugat directorul Irum.

Anul trecut exportul reprezenta 7,5% din totalul cifrei de afaceri al companiei, partenerii externi ai Irum fiind diverse firme de exploatare forestiera din Spania si Bulgaria si producatorii de utilaje pentru prelucrarea lemnului Homag, Dornier din Germania si Dinamic Oil din Italia.

Compania Irum fabrica diferite utilaje agricole si forestiere, tractoare, incarcatoare, transportoare, echipamente pentru intretinerea drumurilor forestiere si produce piesele aferente acestora.

Comercializarea produselor se face prin intermediul punctelor proprii de vanzare si distributie.

Irum a fost infiintata in anul 1991, avand ca principal domeniu de activitate fabricarea diferitelor masini si utilaje agricole si forestiere.

Principalul actionar al companiei este Mavriprod din Reghin cu o participatie de 95,62%, restul actiunilor fiind detinute de persoane fizice. Principalii competitori ai firmei sunt Camox Franta, HSM Germania, Timberjack SUA, Liebherr Germania.

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

Principalele valute BNR - ieri, 13:35
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7619
Diferență: 0,1262
Ieri: 4.7559
Azi: 4.1988
Diferență: 0,1121
Ieri: 4.1941
Azi: 5.4653
Diferență: -0,2591
Ieri: 5.4795
Azi: 4.1953
Diferență: 0,2054
Ieri: 4.1867