Emanuel Tudose ÅŸi-a propus în 2018 să transforme laptele vacilor care pasc pe păşunile din câmpia BărăgaÂnului în brânzeturi cu un gust aparte. AÅŸa a luat naÅŸtere Căşăria Dunar din Vâlcele, judeÅ£ul CălăraÅŸi, care astăzi liÂvrează telemea, chefir ÅŸi cremă de brânÂză în unele dintre cele mai cuÂnoscute băcănii din BucureÅŸti, precum Băcănia Gramador, Băcănia FermieÂruÂlui, BăÂcăÂnia Urbană ÅŸi Băcănia Veche.
„Povestea a început simplu, fără prea multă tevatură sau speranÅ£e. O primă brânză care a ajuns pe tavan, o vană de 100 de litri, o crintă, un răciÂtor, foarte multă răbdare ÅŸi perseveÂrenţă. Apoi, o brânză a reuÅŸit să rămâÂnă în crintă, altă brânză a devenit o tenÂtaÂtivă de telemea, o telemea mai moale mai târziu ÅŸi tot aÅŸa până la priÂma teleÂmea cum trebuie. Ulterior, au venit reÅ£etele pentru crema de brânză, un chefir ÅŸi tot aÅŸa până am ajuns unde suntem azi“, spune Emanuel Tudose, fondatorul Căşăriei Dunar, brand deÅ£inut de compania Agrovit Solis.
Acum, produce telemea, chefir, cremă de brânză, iaurt scurs ÅŸi unt, ca fieÂcare client să găsească ceva pe plaÂcul lui. Cine preferă un gust mai înÅ£eÂpăÂtor, cumpără chefirul, cine doreÅŸte un produs mai fin, cumpără iaurtul scurs, iar pentru copii este crema de brânză, explică antreprenorul.