Companii

Isosport din Slovenia, o companie ce produce articole din plastic pentru industria de schi şi snowboard a cumpărat o fabrică din Oradea cu afaceri de 62 milioane de lei

Isosport din Slovenia, o companie ce produce articole din...

Autor: Cristina Roşca

17.08.2022, 00:05 322

♦ Tranzacţia este una regională, fiind preluate două unităţi de producţie – cea din România şi o alta în Polonia ♦ Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a asistat cumpărătorul în tranzacţie.

Compania Isosport din Slovenia, activă în producţia de articole din plastic pentru industria de schi şi snowboard, a cumpărat o fabrică din Oradea, cu afaceri anuale de 62 mil. lei şi cu 91 de salariaţi. Businessul administrat de către firma Grass Tech SRL a devenit operaţional în România în 2008, iar în ultimul deceniu afacerile acestei companii au fluctuat între 50 şi 60 mil. lei în fiecare an, maximul fiind atins în 2021.

Fabrica din România este amplasată la circa 2 kilometri de Oradea şi la 5 kilometri de graniţa cu Ungaria, conform datelor publice. Zona de producţie ocupă 3.240 mp, iar acesteia i se adaugă 2.408 mp suprafaţă de depozitare.

Până în momentul tranzacţiei, fabrica era deţinută de grupul Novo Tech din Belgia, ce deţine mai multe divizii de business, inclusiv unele în zona de agricultură.

Actualul acord între Novo Tech şi Isosport a implicat însă doar două fabrici ce produc în România şi Polonia mase plastice, alături de un birou de vânzări în Belgia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO