Companii

Israelienii care au cumpărat cel mai mare parc solar în dezvoltare de la Portland mai au în vizor proiecte verzi de 1,5 mld. euro în România

Israelienii care au cumpărat cel mai mare parc solar în...

Autor: Roxana Petrescu

10.08.2021, 10:00 357

♦ Econergy, una dintre companiile israeliene implicate în achiziţia celui mai mare parc solar în dezvoltare din România, iniţiat de Portland Trust, mai are pe plan local 25 de proiecte solare şi 2 proiecte eoliene, în diferite etape de realizare, a căror valoare poate fi estimată la 1,5 mld. euro.

„Suntem nerăbdători să colaborăm cu Econergy şi Nofar Energy pentru implementarea acestui proiect ce va contribui semnificativ la producerea de energie regenerabilă în România”, a spus Timothy Duffill, reprezentantul Portland Trust, dezvoltatorul proiectului de peste 153 MW şi o suprafaţă totală estimată de peste 165 ha, aflat în Răteşti, judeţul Argeş.

De partea Portland Trust, unul dintre cei mai puternici dezvoltatori imobiliari din România, au fost avocaţii de la PeliFilip, finalizarea tranzacţiei fiind estimată pentru toamna acestui an.

Ambii cumpărători au în spate investitori israelieni, Econergy fiind însă deja implicată în dezvoltarea unui portofoliu de proiecte verzi cu o capacitate de 1,6 GW în România. Astfel, potrivit datelor publice, Econergy lucrează deja la dezvoltarea a 25 de proiecte solare, cu o capacitate totală de 1,3 GW, dar şi la două proiecte eoliene cu o capacitate de 280 MW. În total, dacă tot portofoliul de proiecte va fi finalizat, el ar presupune investiţii totale de circa 1,5 miliarde de euro. Tot potrivit datelor publice, cele două companii israeliene sunt mai degrabă specializate în realizarea proiectelor şi în gestionarea acestora, aşa că nu este exclus ca pe viitor să mai existe vânzări către investitori strategici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO