Companii

Israelienii de la Hagag, în discuţii să cumpere o clădire de lângă Ateneu pentru a dezvolta un hotel

Israelienii de la Hagag, în discuţii să cumpere o...

Autor: Cristina Roşca

03.12.2018, 00:07 1950

Grupul israelian Hagag este aproape să preia de la antreprenorul român Victor Olaru o clădire de pe strada Georges Clemenceau, nr. 8-10, între Piaţa Romană şi Ateneu, spun sursele ZF. Clădirea, care este deja ridicată şi cu faţadele gata, urma să devină un hotel afiliat brandului Indigo, parte a grupului IHG (Interconti­nental), conform aceloraşi surse. Acesta ar fi fost primul hotel sub acest brand de pe piaţa locală.

Totuşi, din datele ZF, israelienii de la Hagag poartă discuţii şi cu alte grupuri hoteliere pentru afilierea viitorului hotel.

Contactaţi de ZF, oficialii Hagag neagă, în timp ce Victor Olaru nu a putut fi contactat pentru a oferi detalii privind această tranzacţie.

Compania Hagag Development Europe nu este, la momentul actual, implicată în nicio tranzacţie comercială care are ca scop achiziţia imobilului din str. Georges Clemenceau, proprietate a antreprenorului Victor Olaru”, spune Andreea Hamza, head of marketing and sales Hagag. Ea adaugă că indiferent că este vorba despre terenuri sau imobile, vor fi anunţate public imediat după perfectarea tranzacţiilor.

Clădirea este construită pentru a găzdui un hotel cu 100 de camere, iar ţinând cont că este amplasată în inima Bucureştiului, şi luând în calcul şi preţul terenului, atunci tranzacţia ar putea sări de 10 milioane de euro, conform estimărilor ZF.

„Pe o rază de 200 de metri se află alte trei hoteluri afiliate unor lanţuri internaţionale, este vorba de Mercure (4 stele), Radisson Blu (5 stele) şi Athénée Palace Hilton (5 stele).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO