Companii

Italienii de la Alerion, care au un parteneriat cu Muntmark, au primit acordul pentru un parc eolian de 60 mil. euro în Botoşani

Italienii de la Alerion, care au un parteneriat cu...

Autor: Roxana Petrescu

03.05.2022, 10:00 429

Lista proiectelor care primesc avizul tehnic de racordare la reţea creşte în fiecare lună, printre cele mai noi parcuri eoliene cu acte în regulă fiind cel de 75 MW din Botoşani, în spatele căruia se află italienii de la Alerion.

Potrivit datelor Transelectrica, la finalul lunii februarie anul acesta compania Mitoc Partners, deţinută de grupul italian Alerion, a obţinut avizul tehnic de racordare la reţea, iar dacă investiţia va merge mai departe, întregul proiect ar putea fi evaluat la 60 de milioane de euro, potrivit estimărilor ZF.

Anul trecut, Alerion a obţinut avize pentru alte trei proiecte eo­liene, cu o capa­citate cumulată de 100 MW, realizate prin intermediul com­paniei de pro­iect Drăghiescu Partners SRL, în Galaţi.

Tot anul trecut, în martie, italienii anunţaseră planuri pentru montarea unor proiecte eoliene şi solare de 835 MW, România fiind ţara care ar urma să atragă cele mai importante investiţii. Italienii au în derulare un acord cu Monsson Alma, cel mai puternic dezvoltator local de proiecte verzi, deţinut de omul de afaceri Emanuel Muntmark, pentru realizarea a trei proiecte eoliene în România, cu o capacitate totală de 350 MW.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO