Companii

Italienii de la De’Longhi au extins fabrica de la Jucu, din Cluj, cu o nouă hală. Investiţiile totale ale producătorului în România se ridică la 50 mil. euro

Italienii de la De’Longhi au extins fabrica de la Jucu,...

Autor: Cristina Roşca

04.04.2019, 00:07 2814

Grupul italian De’Longhi, o afacere de familie cu o isto­rie de peste un secol, a extins capacitatea de producţie a fabricii de la Jucu, din judeţul Cluj, cu o nouă hală unde se vor realiza espressoare de cafea, conform datelor ZF.

Pe piaţa locală De’Longhi a intrat acum mai bine de cinci ani şi a investit treptat 50 mil. euro în producţia de espres­soare de cafea şi electrocasnice mici.

„(...) am investit în sisteme şi echipamente pentru fabri­cile grupului, în extinderea fabricii din România şi în de­mararea construcţiei unui nou sediu central la Treviso“, spun reprezentanţii De’Longhi în raportul pentru primele nouă luni din 2018, cel mai recent disponibil pe site-ul propriu. În total însă, la nivelul întregului an 2018, va­loarea investiţiilor a sărit de 60 mil. euro, conform presei in­ternaţionale. Aici nu sunt incluse cheltuielile de mar­keting şi promovare, ci cele în producţie şi dezvoltare.

Reprezentanţii De’Longhi declarau anul trecut că fa­brica de la Jucu este considerată a fi strategică pentru Europa pentru că permite transportul rapid al produselor. Din China e nevoie de o lună pentru transport.

Importanţa acestei unităţi de producţie se vede şi în cifre, mai exact în evoluţia principalilor indicatori finan­ciari ai De’Longhi România. Cifra de afaceri a avansat con­stant, an de an, postând creşteri de 30-40% sau chiar mai mult, astfel că ar putea să se apropie de 1,3 mld. lei în 2018, conform estimărilor ZF. Fabrica a fost profitabilă încă din primul an de producţie, iar numărul de angajaţi a crescut constant până la peste 2.000.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO