Companii

Italienii de la Savini Due, care au o fabrică în Sebeş, au ieşit pe pieţele din Moldova şi statele din fosta Iugoslavie

Italienii livrează 60-70% din producţie pe pieţele externe

Italienii livrează 60-70% din producţie pe pieţele externe

Autor: Laurentiu Cotu

18.05.2017, 00:05 422

Producătorul de mo­bilier pentru baie Savini Due din Sebeş, judeţul Alba, con­trolat de omul de afaceri italian Pier­sante Savini, a realizat în primul trimestru o cifră de afaceri de 25,5 mil. lei (5,6 mil. euro), mai mult cu 10% faţă de aceeaşi pe­rioadă a anului trecut.

Compania estimează că trendul crescă­tor din primele trei luni se va păstra pe tot parcursul anului în curs, bugetându-şi pentru 2017 o creştere de 10% a businessului faţă de anul trecut. Savini Due a încheiat anul 2016 cu o cifră de afaceri de 112 mil. lei (circa 25 mil. euro), în creştere cu 38% faţă de anul anterior şi cu un pro­fit de 4 mil. euro, po­trivit unor in­for­maţii fur­ni­zate anterior de com­panie.

„Piaţa mo­bi­lie­ru­lui pen­tru baie este strâns legată de cea de construcţii şi imobiliare, mai ti­midă în primele luni ale anului, cu o creştere în tri­mes­trul doi şi o scădere în a doua parte a trimestrului patru. Totuşi, cifrele noastre au arătat o creştere în primele patru luni şi credem că acest trend se va păstra şi pen­tru res­tul anului, aproximând o creş­tere cu 15% a pieţei faţă de anul 2016“, a decla­rat pentru ZF Transil­vania Piersante Savini, general manager Savini Due.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO