Companii

Italienii de la Savini Due, care au o fabrica la Sebes, castiga la export de pe urma deprecierii leului

18.11.2009, 23:11 948

Producatorul de mobilier pentru baie Savini Due din judetul Albaestimeaza o crestere de 10% a cifrei de afaceri in acest an, la11,3 mil. euro in comparatie cu 2008 cand a fost atins un nivel de10,3 mil. euro.

"Suntem multumiti de rezultatele obtinute pana in momentul defata, tinand cont de faptul ca atat piata de mobila, cat si cea aconstructiilor sunt in scadere cu 20%-30% fata de anul trecut.Cresterea realizata de compania noastra se datoreaza atatcomenzilor venite din partea clientilor traditionali, cat si noilorparteneri de afaceri. Evolutia vanzarilor companiei a fostsustinuta si de scaderea monedei nationale, aceasta depreciereinfluentand pozitiv exporturile", a declarat pentru ZF TransilvaniaPiersante Savini administratorul companiei.

Romanii isi doresc in continuare locuintenoi

Potrivit reprezentantilor companiei din Sebes, in acest an piatade mobila a urmat un trend descendent dupa cresterile puterniceinregistrate in ultimii patru ani, iar criza finaciara a restabilitechilibrul pietei.

"Cred ca piata romaneasca de mobila va fi printre primele carevor iesi din situatia actuala, pentru ca in Romania necesitatea deconstructii si de infrastructura exista in continuare. Romanii isidoresc locuinte noi si estimez ca incepand de anul viitor lucrurilevor reveni la normal", a mai spus Savini.

Principalii clienti pe piata romaneasca sunt Ambient,Bricostore, Baumax, Dedeman, Obi, Romstal, Selgros. In plus, SaviniDue colaboreaza si cu aproximativ 400 de magazine din tara. "Inceea ce priveste activitatea noastra, criza financiara ne-adeterminat sa fim mai precauti in tot ceea ce ne-am propus sarealizam. Asta explica politica de rationalizare a costurilor, omai mare atentie acordata achizitiei de materiale si materii primesi a creditului acordat clientilor. Nu putem vorbi in acest an deinvestitii majore, fiindca intentionam sa utilizam la capacitatemaxima utilajele existente deja. Strategia noastra de business aconstat in limitarea investitiilor chiar si in perioada de dinaintede criza, aspect ce ne-a permis sa mentinem un grad mic deindatorare catre banci sau furnizori", a spus Savini.

Preturi mai mici pentru 90% din produsele dinportofoliu

In prezent fabrica Savini Due de la Sebes are o cadenta deproductie de aproximativ 8.000 de corpuri de mobilier anual.Potrivit oficialilor companiei, in perioada urmatoare capacitateade productie a fabricii va creste cu 35%. Spre comparatie, anultrecut compania avea o productie de circa 6.000 de corpuri demobilier.

"Un aspect important care a favorizat cresterea vanzarilor estesi faptul ca am redus preturile pentru aproximativ 90% dinprodusele noastre, astfel ca in prezent numarul clientilor SaviniDue este mai mare. Nu am disponibilizat personal, dimpotrivanumarul angajatilor a crescut cu 15 persoane", a mai adaugatSavini.

Compania Savini Due S.R.L. a fost infiintata la sfarsitul anului2003, avand ca principal domeniu de activitate productiadiferitelor tipuri de mobilier.

Compania face parte din grupul Savini, alaturi de firma SaviniItalia, cifra de afaceri estimata la nivel de grup pentru acest anfiind de 36 mil. euro. Actionarii companiei Savini Due sunt firmaitaliana Savini si oamenii de afaceri Savini Alfredo si SaviniPiersante.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO