Companii

Italienii de la Enel Green Power, primii grei care intră în cel de-al doilea val de energie verde: au avizele pentru două parcuri solare-mamut în Arad. Investiţia poate ajunge la 400 de milioane de euro

Veniturile companiei pentru operaţiuniule din România au ajuns la 1,3 miliarde de euro, aproape dublu faţă de nivelul de 699 de milioane de euro din prima jumătate a anului 2021.

Veniturile companiei pentru operaţiuniule din România au ajuns la 1,3 miliarde de euro, aproape dublu faţă de nivelul de 699 de milioane de euro din prima jumătate a anului 2021.

Autor: Roxana Petrescu

29.08.2022, 19:40 395

Unul dintre proiecte are o capacitate de circa 364 MW, iar cel de-al doilea de 303 MW. Potrivit datelor din piaţă, pentru a ridica 1 MW într-un proiect solar este necesară o investiţie de 0,6 mil. euro.

Enel Green Power România, divizia locală de energie verde a italienilor de la Enel, unul dintre cele mai puternice grupuri de utilităţi la nivel european, a obţinut la începutul acestei luni avizul tehnic de racordare la reţea pentru două parcuri solare de mare capacitate, arată datele publice ale Transelectrica. Astfel, compania de proiect Solas Electricity are avizul pentru un parc solar de circa 364 MW, iar Dara Solar Investments are actele pentru un proiect de 303 MW. Ambele companii de proiect sunt deţinute de Enel Green Power România şi ambele parcuri vor fi amplasate în Arad, având ca termen de punere în funcţiune finalul anului 2024.

Enel devine astfel unul dintre primele grupuri energetice care pariază pe al doilea val de investiţii în zona de energie verde în România, italienii fiind chiar la acest moment unul dintre cei mai mari producători de energie regenerabilă din România, cu un portofoliu de producţie de 534 MW. Semnalul este foarte bun pentru piaţă, în general prezenţa unor jucători de talie mare având de multe ori puterea de a legitima un trend pe o anumită piaţă. Cele două proiecte din Arad care au primit avizele vin în contextul în care încă de anul trecut, oficialii Enel Green Power România precizau că vor să-şi crească de câteva ori capacitatea instalată pe plan local până în 2025-2026.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO