Companii

Cum să îţi asiguri securitatea alimentară când nimeni nu are răspunsul la cea mai simplă întrebare: câtă pâine producem? Preţul unui kilogram de pâine în România trece astăzi de 10 lei, iar valoarea vânzărilor de pâine s-a apropiat de 10 miliarde de lei în 2021

Cum să îţi asiguri securitatea alimentară când...

Autor: Florentina Niţu

06.11.2022, 11:45 1567

♦ Un român consumă anual 193 de franzele de 500 de grame, adică o pâine la mai puţin de două zile, dar nicio autoritate nu a răspuns la întrebarea care este ponderea producţiei interne în consum.

Preţul pâinii a crescut cu 20% din luna decembrie a anului trecut până în luna septembrie a acestui an, iar cu un an în urmă se mai majorase cu 10%, conform datelor de la INS. În vremurile actuale, cu creşteri semnificative de preţuri, pentru multe state europene securitatea alimentară a devenit o prioritate. Însă, în România e greu spre imposibil să găseşti răspuns la cea mai simplă întrebare: câtă pâine producem?

„Nu avem pe site date privind producţia de pâine. Faceţi o solicitare pe e-mail şi o vom trimite la o comisie de specialitate şi veţi primi răspuns“, spun reprezentanţii de la departamentul de comunicare cu presa al INS, contactaţi de ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO