Companii

Iulian Dascălu, cel mai mare proprietar român de malluri, ignoră pandemia şi pregăteşte o investiţie de 120 mil. euro la Iaşi

Iulian Dascălu, cel mai mare proprietar român de...

Autor: Bogdan Alecu

12.07.2020, 00:42 9671

Grupul Iulius, controlat de antreprenorul Iulian Dascălu, demarează lucrările de construcţie a Palas Campus, în Iaşi, o investiţie care depăşeşte 120 de mi­lioa­ne de euro, în ciuda faptului că mediul de afaceri este in­flu­enţat negativ de pandemia de COVID-19, iar multe com­panii au amânat demararea de noi investiţii.

Potrivit datelor comunicate, viitorul Palas Campus va avea o suprafaţă închiriabilă de 60.000 mp şi este consi­de­rată de grupul Iulius este cea mai amplă investiţie lans­ată în Iaşi în actualul context economico-social şi cea mai ma­re de după inaugurarea din 2012 a primului proiect mixed-use din România, ansamblul Palas.

„Ne dorim ca proiectele noastre să aducă în conti­nua­re plusvaloare comunităţii, atât din punct de vedere eco­no­mic, cât şi social. Avem încredere că, aşa cum s-a în­tâmplat şi în cei 8 ani de la inaugurarea ansamblului Palas, noua dezvoltare de regenerare urbană va continua să ge­ne­reze oportunităţi pentru evoluţia Iaşiului şi să îl impună drept un oraş competitiv. Viziunea noastră este de a rea­li­za mai mult decât clădiri, acei poli de magnetism urban, care includ zone verzi şi atracţii pentru comunitate, dar şi cu un aport major în modernizarea infrastructurii ora­şu­lui“, a declarat Iulian Dascălu, preşedintele companiei Iulius.

Investiţia va fi finalizată în 2022, generând peste 1.700 de locuri de muncă în perioada construcţiei şi peste 5.000, după inaugurare.

Totodată, în timpul lucrărilor, contribuţiile directe la bugetul statului vor fi de peste 1,3 milioane de euro prin taxe, autorizaţii, avize etc., iar valoarea impozitelor pe proprietate anuale în operare este estimată la peste 700.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO